Ingezonden persbericht

27 augustus 2010

Evenement voor Tanzania op donderdag 30 september 2010

Business4Benefit, netwerk- en benefietavond

Business4Benefit is een nieuw initiatief waarbij de zakenwereld samenkomt om te netwerken en geboeid wordt door gastsprekers van allure, livemuziek en een veilig onder leiding van Jeanette Dohmen van Venduehuis Dickhaut Maastricht. Alle opbrengsten worden geschonken aan het goede doel Stichting Peramiho. De stichting zet zich in voor het dorp Peramiho in het Afrikaanse derdewereldland Tanzania. Het evenement Business4Benefit vindt plaats op donderdag 30 september in Weert.

Stichting Peramiho is opgericht door Monique Derrez, Leon van Enckevort en Johan Derrez. Monique en Leon wonen in Weert. Sinds enkele jaren gebruiken Monique en Leon hun vakantie om te helpen in Peramiho. Monique: "Ik begon als fysiotherapeute, mijn beroep van origine, in het plaatselijke ziekenhuis. Inmiddels doen we meer, veel meer." Leon: "Om structureel iets te betekenen is een stichting opgericht. We hebben vier concrete doelen: het ziekenhuis en het weeshuis met bijbehorende lepradorpen ondersteunen, een kleuterschool bouwen en het realiseren van waterprojecten."

Benefietavond
Op donderdag 30 september is er een benefietavond voor het bedrijfsleven in MFA Keenter Hart in Weert. De ontvangst is vanaf 18.00 uur. Aanwezigen kunnen de hele avond genieten van luxe catering. Monique: "Business4Benefit heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere netwerkbijeenkomsten. Zo krijg je een goed programma voor een betaalbare prijs, er is geen lidmaatschap nodig en men steunt tevens een goed doel." Een van de sprekers die belangeloos meewerkt, is Hans van Breukelen. Onder de noemer 'Het geheim van succes' zal hij de aanwezigen aan zich binden. Ook burgemeester Niederer van Weert en gedeputeerde Bert Kersten richten een woordje tot de aanwezigen. Daarnaast is er een veiling door Venduehuis Dickhaut Maastricht. Zowel kleinere als grotere stukken worden geveild. Zo zijn er veertig schilderijen van o.a. de Limburgse kunstenaars Jan Tullemans, Mieke Kerkhofs en LeTi. Andere veilingstukken zijn o.a. een VIP-arrangement Ajax-PSV en een officiële Champions League bal, gesigneerd door Hans van Breukelen.
De avond wordt afgesloten door de coverband 7th Heaven. Presentatrice van de avond is Angelique Jansen. Kaartjes voor de benefietavond kosten 40 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.moniquehelpt.nl.

Blik voor het goede doel
De stichting heeft ruim 100 donatieblikken geplaatst bij diverse winkels. Hiermee wil de stichting bekendheid krijgen en hoopt op steun van de Weerter consument. De blikken staan verspreid in de binnenstad van Weert en de winkelcentra in verschillende wijken.

Structureel iets betekenen
Medio volgend jaar gaan Monique en Leon een half jaar naar Tanzania. De opbrengst van onder andere Business4Benefit wordt dan ter plaatse geïnvesteerd in de projecten. Monique: "De benefietavond is als klein idee geboren. Maar toen het balletje ging rollen is het uitgegroeid tot een groots evenement. Ik ben enorm verrast door alle mensen die belangeloos hieraan bijdragen. Dat anderen net zo enthousiast raken als wij, dat is geweldig. Dus wie weet, als de benefietavond een succes is, komt er misschien wel een vervolg."

Twee vliegen in één klap
De filosofie van de stichting is om sponsorgeld ter plaatse te besteden. Monique: "Hulpmiddelen laten we in Tanzania maken of kopen we daar. Om bijvoorbeeld rollators vanuit Nederland te versturen kost veel geld. Bovendien, als ze kapot gaan zijn er geen reserveonderdelen. De houten looprekjes die we door een lokale timmerman laten maken, zijn wél altijd te repareren. Zo steunen we niet alleen de hulpbehoevenden maar ook de lokale economie." Daarnaast heeft de stichting betrouwbare partners ter plaatse waardoor projecten kunnen aansluiten bij bestaande initiatieven. Leon: "We zijn een kleine druppel op een gloeiende plaat. Maar liever een kleine druppel dan helemaal geen." Kijk voor meer info over stichting Peramiho en de benefietavond Business4Benefit op de website www.moniquehelpt.nl.