Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 30-09-2010

Bejaarde Tilburger (88) geslagen door inbrekers

Politie onderzoekt verband tussen drie woninginbraken

TILBURG: De politie onderzoekt het verband tussen drie woninginbraken die gisteravond (1) en vannacht (2) in Tilburg gepleegd zijn. Bij de eerste woninginbraak werd nadat de aangifte was opgenomen alsnog de auto gestolen. Deze auto werd later gezien in de omgeving van twee andere woninginbraken. Bij een van die inbraken werd de 88-jarige bewoner door de inbrekers met vermoedelijk een stok geslagen.

De eerste inbraak werd woensdagavond gemeld op de Frans Erensstraat. Een buurtbewoner achtervolgde nadat hij lawaai had gehoord twee mannen die hadden ingebroken in een woning door de achterdeur open te breken. Hij raakte ze kwijt en belde 112. Ze hadden onder meer een minibike en twee tv's gestolen.

Rond 01.30 uur werd een inbraakpoging gemeld aan het Westerpark. De bewoner zag twee mannen bij zijn achterdeur staan die probeerden het slot te forceren. Terwijl agenten daar een onderzoek instelden, werd nog een inbraak gemeld aan de Vijverlaan Daar trof de dochter van de 88-jarige bewoner haar vader omstreeks 02.25 uur beneden op de grond aan. Hij was kennelijk door twee getinte indringers met een stok geslagen. Er werd slechts een klein geldbedrag gestolen. Agenten zagen, terwijl zij op de voetjes waren, een auto zonder verlichting wegrijden. Ze gingen de achtervolging aan en zagen even later dat de bedoelde auto bij een rotonde op de Wandelboslaan uit de bocht gevlogen was. De daders lieten de auto onbeheerd achter en werden niet meer aangetroffen. Toen pas bleek dat deze auto kennelijk nadat de aangifte op de Frans Erensstraat was opgenomen, alsnog was gestolen.

Jaloerse man (21) mishandelt vriendin (19)]

TILBURG: Een 21-jarige Tilburger wordt verdacht van het mishandelen van zijn 21-jarige vriendin (19). Het slachtoffer verklaart dat haar vriend erg jaloers is. Ze was op bezoek bij haar vriend in zijn woning in de wijk Groenewoud. Ze kregen omstreeks 00.30 uur ruzie waarbij hij haar beschuldigde dat ze iets te verbergen had. Hij wilde haar Hyves en Hotmail lezen. Haar vriend werd steeds bozer en agressief. Ze hield haar armen ter bescherming voor haar gezicht waarbij hij haar zeker zes keer sloeg. Ze voelde een hevige pijn in haar armen. Ook zou hij gedreigd hebben haar te slaan met een stuk ijzer. De verdachte is aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld.

Tilburger (39) opgepakt na mishandeling met pepperspray

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.00 uur op de
Cederstraat een 39-jarige Tilburger aangehouden nadat hij bij een 20-jarige man uit Schijndel pepperspray in het gezicht had gespoten.

Het slachtoffer had de politie gebeld. Hij vertelde dat een onbekende man hem achterna gelopen was. Zonder enige aanleiding had die man met een spuitbus gespoten. Daardoor voelde hij een brandende en prikkende pijn in zijn ogen. De agenten troffen de verdachte in de omgeving aan, met een spuitbus in zijn handen. Hij werd gesommeerd om de spuitbus op de grond te leggen omdat hij anders zelf 'gepepperd' zou worden. Hierop liet hij de spray vallen waarna hij werd gearresteerd ter zake mishandeling Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij het slachtoffer en zijn twee vrienden had aangesproken. Ze werden boos op hem en riepen dat hij hen niet moest achtervolgen. Vervolgens zou een van die jongens de pepperspray uit zijn zak hebben gehaald. Hij had het afgepakt en toen zij op hem afkwamen hebben gespoten.

Tilburger (38) geeft buurvrouw (40) kopstoot

TILBURG: Een burenruzie in de wijk Dalem Noord (Reeshof) is
woensdagmiddag volledig geëscaleerd. De politie arresteerde een 38-jarige Tilburger die een vrouw (40) die bij hem in de straat woont een kopstoot zou hebben gegeven.

Het slachtoffer verklaarde dat ze rond 15.40 uur met haar dochter met de auto de straat in kwam rijden. Vrijwel gelijktijdig arriveerde ook een buurman met zijn bestelauto vlak langs haar afgereden terwijl er nog ruimte was op zijn weghelft. Ze heeft met die man al langere tijd problemen, Hij stapte uit en begon haar direct uit te schelden. Vervolgens gaf hij haar, zo verklaart zij, onverwacht een kopstoot. Ze liep daardoor een bult op haar hoofd op. Ook schopte hij tegen haar linkerbeen en sloeg hij met gebalde vuist tegen haar hoofd. Ze werd met de ambulance, met mogelijk een gebroken kaak, naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij ontkende een kopstoot te hebben gegeven, wel had haar geslagen maar dat gebeurde omdat zij hem ook schopte en sloeg. De mishandeling is op camerabeelden vastgelegd en worden gebruikt voor het onderzoek

Brom Effe Normaal in Tilburg, vijf bromfietsers naar Halt

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag in het kader van het
vernieuwde project Brom Effe Normaal een bromfietscontrole gehouden. Er werden 25 bromfietsen gecontroleerd. De politie deelde 24 bekeuringen uit. Er werden vijf bestuurders doorverwezen naar bureau Halt.

De resultaten

7 x overschrijding constructiesnelheid ( hoogst gemeten 25 km
overschrijding.)

6 x niet kunnen tonen rij en/of kentekenbewijs


1 x geen rijbewijs


1 x geen verzekering afgesloten

9 x ter zake technische gebreken aan de brom- en snorfietsen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-09-2010 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |