Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 11.45 uur

Utrecht, 30-09-2010

Overval geldloper

SOEST Woensdagochtend 29 september werd een geldwagen overvallen. De daders hebben geen buit kunnen maken.

Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding dat er een geldloper was overvallen bij een winkel aan de Wiardi Beckmanstraat. De man kwam net met de geldkoffer uit de winkel en werd bedreigd met een wapen en moest de koffer afgeven. De overvaller gooide de koffer vervolgens in de kleine geldauto en reed hard weg.

Korte tijd later werd de auto aangetroffen op de Schriklaan. Omdat onduidelijk was of de overvaller nog in de auto zat werd de auto voorzichtig benaderd door het arrestatieteam. De overvaller zat, niet meer in de auto. Wel was de geldkoffer open en een een rood verfpatroon was kapotgesprongen.

Door de politie werd de buurt afgezet en groot sporenonderzoek werd gehouden en getuigen werden gehoord. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat op de Nieuwstraat vlak voor de overval een persoon op een bromfiets onderuit was gegaan en mogelijk gewond weer op zijn bromfiets was gestapt en was weggereden. De politie heeft een vermoeden dat deze persoon ook betrokken was bij de overval.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.