Vestia


30-9-2010

De beste buur van Den Haag Zuidwest bekend

---

De heer Rinus Baks werd afgelopen zaterdag feestelijk in het zonnetje gezet. Dit om hem te bedanken voor alle actieve bezigheden die hij in zijn wijk en wooncomplex Nuts8 aan de Steenhouwersgaarde in Vrederust uitvoert. Hij ontving een cheque ter waarde van 250 euro waarmee hij samen met de buren, die hem voor de prijs hadden genomineerd, een leuke activiteit mag uitzoeken. Aanleiding voor deze prijs was de Beste Buur Verkiezing die Leef Ruim organiseerde tijdens het Escampfestival en de Nationale Burendag.

"Ik ben niet de enige die veel doet voor de bewoners", gaf de heer Baks aan toen hij de cheque vanuit Leef Ruim ontving. "Er zijn 33 vrijwilligers actief in het wooncomplex, zij moeten zeker ook bedankt worden. We gaan dus samen iets gezelligs van de cheque doen." Samen met deze vrijwilligers organiseert de heer Baks onder andere een midgetgolfcompetitie, zomerfeesten en de bingo. Daarnaast is hij ook actief als voorzitter van de bewonerscommissie in het wooncomplex.

Beste Buur
Uit de inzendingen is de meest actieve buur gekozen. De heer Baks werd door meerdere buren genomineerd en dat laat ook een grote mate van waardering en betrokkenheid in de wijk zien. Kreten als: `hij is onvervangbaar', `deze man staat altijd voor iedereen klaar', `hij is het cement tussen de bewoners' en `hij regelt, stimuleert, motiveert, maar steekt bovenal zelf de handen uit de mouwen' typeren de man. En dat zijn natuurlijk bewoners die de wijk graag heeft.

www.leefruim.nl
De Beste Buur Verkiezing werd in september vanuit Leef Ruim georganiseerd om actieve bewoners in Zuidwest in het zonnetje te zetten. Buren konden actieve bewoners aandragen via de vernieuwde website www.leefruim.nl. Deze website geeft informatie over wat Den Haag Zuidwest te bieden heeft, hoe de wijken zich de afgelopen jaren vernieuwd hebben en wat er de komende jaren nog gaat gebeuren. Maar niet alleen vernieuwing staat centraal. Ook de leefbaarheid en vele bewonersactiviteiten die in de wijken plaatsvinden, worden onder de aandacht gebracht.

Wonen in Den Haag Zuidwest
Sinds 2000 is de gemeente Den Haag samen met de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia actief om Den Haag Zuidwest continu te verbeteren. Zo zijn al veel woningen opgeknapt of vervangen door gevarieerde nieuwbouw. Ook zijn er tal van initiatieven en plannen voor het verbeteren van de leefbaarheid, economie, voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en bijvoorbeeld sportfaciliteiten. Om de communicatie over de vernieuwing van Den Haag Zuidwest te ondersteunen, is de campagne Leef Ruim in het leven geroepen. Leef Ruim refereert aan de ruime en groene opzet van de wijken. Zo kun je in Den Haag Zuidwest voor hetzelfde bedrag een ruimere woning kopen dan in een ander deel van Den Haag.


*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

LeefRuim
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.