Gemeente De Wolden

Persbericht


Zuidwolde, 28 september 2010


Gemeente bevordert verkeersveiligheid Hoogeveenseweg bij Ten Arlo
Ten Arlo krijgt oude brink terug

Het college van burgemeester en wethouders van De Wolden past de verkeerssituatie aan op de Hoogeveenseweg ter bevordering van de verkeersveiligheid. Hiertoe heeft het college vorige week een verkeersbesluit genomen. Ten hoogte van Ten Arlo - tussen de nummers 1, 2, en 2a, en de Noorderweg - stelt zij een maximumsnelheid in van zestig km per uur. Het betreft een lengte van circa tweehonderd meter. De Hoogeveenseweg blijft een voorrangsweg. Daarnaast geeft de samenloop met de TenneT-gelden de gemeente ook de mogelijkheid om te werken aan het herstel van de oude brink van Ten Arlo.

Het verkeersbesluit is een uitwerking van het vastgestelde Gemeentelijk Verkeers- en vervoerplan. Het opnieuw asfalteren van een groot deel van de Hoogeveenseweg is voor de gemeente een natuurlijk moment om tot uitvoering van dit besluit te komen.

Door de TenneT-gelden kan de gemeente werken aan het herstel van de oude brink van Ten Arlo. Zij gaat dit samen met de grondeigenaren oppakken. Wethouder Henk Lammers geeft aan dat de gemeente het bijzondere karakter van het gebied zichtbaarder wil maken: "Daarom ondersteunen we de snelheidsbeperking met een rood wegdek van klinkers. Veiligheid en verbetering van het landschap gaan op deze manier samen op."

Het besluit is in te zien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Wie meer informatie wenst kan bellen met de afdeling Openbare Werken, T. 14 0528.