Landbouwkrediet mikt op 130mln met campagne achtergestelde certificate

28/09/2010 13:45

LANDBOUWKREDIET

Lage kortetermijnrente zorgt voor grote belangstelling voor deze belegging op lange termijn

De rente op korte termijn lag zelden lager dan vandaag. En ook de prognoses wijzen niet op een stijging. Wie zijn spaargeld wil laten renderen, moet dan ook op langere termijn beleggen. Landbouwkrediet lanceerde daarom twee achtergestelde certificaten met een aantrekkelijk rendement.

Met een mager gemiddeld rendement van 1,50% bracht het Belgsche spaarboekje zelden minder op. Toch spaart de gemiddelde Belg onevenredig veel op dit klassiek product. Vooral overwegingen van veiligheid en flexibiliteit liggen aan de basis van dit spaargedrag. De redenering is: we parkeren massaal ons kapitaal op een spaarrekening tot een betere opportuniteit zich voordoet.

Lage kortetermijnrente

Gezien de onzekere economische vooruitzichten (lage groei, zwakke arbeidsmarkt) is de kans reëel dat de korte termijnrente nog wel eens een hele tijd op een laag pitje zou kunnen blijven. Wie zijn spaargeld wil laten renderen is daarom genoodzaakt zijn heil op langere termijn te zoeken. Maar ook in dit gamma kan de spaarder beter kieskeurig zijn.

Aantrekkelijk rendement

"Op de markt is er dus zeker plaats voor interessante hoogrentende beleggingsproducten", zegt Rik Duyck, Bestuurder-Beheerder van Landbouwkrediet. "Landbouwkrediet lanceerde daarom enkele weken geleden 2 achtergestelde certificaten met een aantrekkelijk rendement." Het certificaat op 10 jaar biedt een jaarlijkse coupon van 4,10% en dit 10 jaar lang. Het certificaat op 8 jaar past een Step-up-formule toe: de coupons bieden de eerste twee jaar 2,00%, de volgende twee jaar 3,00%, daarna twee jaar 4,70% en de laatste twee jaar 6,50%. Dat komt neer op een bruto actuarieel rendement van 3, 91%. De actie loopt - behoudens vervroegde afsluiting - nog tot 20/10/2010.

Solide bank

Over rente, duur en uiteindelijk rendement kunnen er geen misverstanden bestaan, deze zijn op voorhand gekend. Het kapitaal wordt ook 100% terugbetaald op de eindvervaldag. Het achtergestelde karakter betekent dat de houder van het certificaat, in het geval van faillissement van de uitgever, pas zal vergoed worden na de andere schuldeisers. Dit hoger risico wordt gecompenseerd door een hogere rente. "Het feit dat Landbouwkrediet een solide bank is, die focust op een duurzame groei, zal vele spaarders echter geruststellen. Zelfs in de zware financiële storm van enkele jaren geleden bleef Landbouwkrediet zonder staatssteun overeind. Onze cliënten weten dan ook dat we betrouwbaar zijn. Dat wijst de grote belangstelling tijdens de eerste twee campagneweken immers uit", zegt Rik Duyck nog.

------------------------------------------------------

OVER DE GROEP LANDBOUWKREDIET

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.

Het Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole (50%), die het Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Groep Landbouwkrediet =

1.830 medewerkers, 300 agentschappen, 570.000 klanten, 137.000 coöperatoren.

www.landbouwkrediet.be

Perscontact:

Isabelle D'haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie

Groep Landbouwkrediet, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel

Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 558 73 81

communicatie@landbouwkrediet.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel