Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 september 2010

Première theatervoorstelling Zusters On Tour voor thuiszorgmedewerkers. Op de landelijke Dag van de Thuiszorg.

Morgen, 28 september, op de Dag van de Thuiszorg vindt de première plaats van de theatervoorstelling 'Zusters on Tour in Rijnmond'. Deze spetterende theatervoorstelling over werken in de thuiszorg komt naar de thuiszorgmedewerkers toe en speelt op of in de buurt van hun werkplek.

De voorstelling wordt gespeeld door professionele theatermakers De Hofmakers, is gefinancierd door onder meer het Ministerie van VWS, ontwikkeld en gecoördineerd door het Florence Nightingale Instituut en wordt afgetrapt bij Careyn Thuiszorg.

Zusters On Tour is een bijzondere theatervoorstelling op de werkplek van de thuiszorgmedewerkers. De voorstelling is gericht op de mooie, ontroerende, soms moeilijke, maar uiterst dankbare kanten van het verlenen van zorg bij mensen thuis. Zusters On Tour zorgt voor herkenning, geeft energie en inspireert; kortom: laat medewerkers in de thuiszorg weer voelen dat zij een beroep hebben om trots op te zijn en steekt hen een hart onder de riem. Om de energie van de voorstelling vast te houden, is aan de voorstelling een educatief vervolgtraject gekoppeld. Deze positieve aandacht voor verzorgenden en verpleegkundigen in de (thuis)zorg is waardevol, want gemotiveerde medewerkers zijn nu en in de toekomst hard nodig!

De voorstelling
In de voorstelling is net zo gevarieerd als het dagelijks werk. Thema's als omgaan met verschillende cliënten, werkdruk, marktwerking en concurrentie in de (thuis)zorg, beeldvorming van het beroep in de media en in de maatschappij, waardering door cliënten en door management worden op treffende wijze uitgediept.

75 voorstellingen voor regio Rijnmond
De première van Zusters On Tour is voor de medewerkers van Careyn Thuiszorg: "Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal, daarom is het belangrijk extra aandacht aan hen te besteden op de dag van Thuiszorg. Hoe doen we dat beter dan met de première van een voorstelling die juist voor hén is gemaakt." Petra Matthijsen, regiomanager Careyn Nieuwe Waterweg Noord. Na de première spelen de Zusters nog 100 keer in Nederland, waarvan er 75 voorstellingen in de regio Rijnmond gaan plaatsvinden. Thuiszorgorganisaties die hun medewerkers dit feestje van herkenning en inspiratie willen geven, kunnen de voorstelling boeken via www.fni.nl.

Succesvol concept
De voorstelling is helemaal nieuw, maar het concept heeft zich in het verleden bewezen. Al meer dan 300 voorstellingen van 'zusje' Zusters On Tour voor medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen werden gespeeld. Met veel succes, getuige onderstaande reactie van een verzorgende: "Het was herkenbaar, humoristisch, ontroerend en het werd heel goed gespeeld. Mijn collega's reageerden ook heel positief. Bedankt voor deze leuke voorstelling." Wij verwachten dezelfde enthousiaste reacties op Zusters On Tour voor thuiszorginstellingen!

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,