Almere krijgt eerste centrum voor aanpak overgewicht


Informatieavond met lezing van schrijver/fitnesscoach Tiny Fisscher

ALMERE, 20100906 -- Almere krijgt als eerste in Nederland een centrum waar mensen met overgewicht multidisciplinaire ondersteuning kunnen krijgen. Weight & Mind biedt een totaalaanpak die tot nu toe alleen beschikbaar was voor mensen met extreem overgewicht. Nu wordt een veel bredere doelgroep ondersteund. Op dinsdag 28 september is er een vrijblijvende informatieavond in Almere. Ook kunnen geïnteresseerden voordelig meedoen aan een Try Out.

Weight & Mind
De Weight & Mind-aanpak is gebaseerd op een intensief programma in groepsverband, ondersteund door een arts, gedragscoach, gewichtsconsulent/diëtist en fitnesstrainer. Initiatiefneemster Annemarie Bergh: "Er zijn natuurlijk crashdiëten waarmee mensen snel slanker worden, maar meestal met het bekende jojo-effect als resultaat. Terwijl is bewezen dat alleen een intensieve en multidisciplinaire aanpak van gewicht en gedrag een blijvend resultaat geeft."
Via de huisarts worden mensen met een extreem overgewicht daarom al jaren doorverwezen naar een centrum voor multidisciplinaire aanpak. Nu is deze aanpak ook beschikbaar voor mensen die overgewicht hebben en de keuze maken hier definitief mee af te willen rekenen. Dit is uniek voor Nederland.

Informatieavond
Op dinsdag 28 september organiseert Weight & Mind een vrijblijvende informatie-avond over de werkwijze van het centrum. Schrijver en fitnesscoach Tiny Fisscher geeft een interactieve lezing. Bezoekers van de avond krijgen haar boek Lazy Fitness mee. De bijeenkomst wordt gehouden bij Trainingscentrum ColorPoint Almere aan de Antilopestraat 18-20 in Almere Buiten.

Try Out
Om het centrum goed van start te kunnen laten gaan, kunnen geïnteresseerden voor de kostprijs van 200 euro (incl. BTW) meedoen aan een verkort programma van vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden gehouden op woensdagavond 15, 22 en 29 september en 6 oktober in Trainingscentrum ColorPoint Almere aan de Antilopestraat 18-20 in Almere Buiten.

Aanmelden voor de bijeenkomst of Try Out kan via mail@weightmind.nl. Kijk voor het programma op www.weightmind.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Annemarie Bergh: 036-5291231