Politiebond ACP

28 september 2010

ACP stelt vragen over voortgang C2000

Verschillende media hebben de afgelopen weken wederom aandacht besteed aan de problemen met C2000, het communicatiesysteem voor hulpverleningsdiensten. De ACP ziet risico's voor politiemensen en andere hulpverleners als maatregelen uitblijven. Daarom stelde zij vorige week een aantal vragen over dit onderwerp aan de minister van Binnenlandse Zaken.
De ACP ziet risico's voor politiemensen en andere hulpverleners als maatregelen C2000 uitblijven.

De ACP ziet risico's voor politiemensen en andere hulpverleners als maatregelen C2000 uitblijven.

De minister van BZK heeft in februari de Tweede Kamer ingelicht over de voortgang van C2000. Sindsdien heeft de ACP geen nieuwe informatie ontvangen. Middels een format aan de leden van het Georganiseerd Overleg Politie heeft zij de minister vorige week een aantal vragen over dit onderwerp gesteld. Zie voor de specifieke vragen het pdf-bestand onderaan dit artikel.

Maatregelen

De ACP wil in ieder geval inzicht in de verbetering van de dekking, de capaciteit en de werking van de portofooncommunicatie DMO én de training van politiemensen. Daarnaast is zij benieuwd naar de voortgang van de maatregelen die volgens de minister genomen zouden worden. Want in hoeverre zijn deze maatregelen doorgevoerd en in hoeverre zullen zij leiden tot aanvaardbare veiligheidsnormen? Zodra de minister deze vragen heeft beantwoord, zal de ACP haar leden via deze site op de hoogte stellen.

---