Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 27 september 2010

(


Leiderdorp Bestuurder aangehouden na veroorzaken ongeval
Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 24 september rond 22.50 uur een 33-jarige man uit Leiderdorp aangehouden nadat hij een ongeluk had veroorzaakt en daarna was weggereden.
Een 54-jarige vrouw uit Leiderdorp hoorde die avond aan het Vronkenlaan een harde klap. Zij ging naar buiten en zag dat haar auto beschadigd was: een auto was er tegenaan gereden. Een getuige stond bij de auto en vertelde de vrouw dat hij de bestuurder kende. De politie werd gewaarschuwd en zij kwam ter plaatse. Met de automobilist werd contact opgenomen en aan hem werd gevraagd of hij naar het plaats ongeval wilde komen. De Leiderdorper kwam naar de Vronkenlaan en bleek onder invloed van drugs te zijn. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man. De 54-jarige vrouw heeft aangifte gedaan.

Zevenhuizen Man aangehouden op verdenking van mishandeling
Politie Hollands Midden heeft op zaterdag 25 september omstreeks 2.50 uur in de Dorpsstraat een 28-jarige man uit Moordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling.
Een 22-jarige man uit Zevenhuizen had aangifte gedaan nadat hij geslagen was met een riem. Hij verklaarde dat na het uitgaan die nacht, de 28-jarige man boos naar hem toe kwam lopen en hem begon uit te schelden. De 22-jarige probeerde hem te kalmeren maar werd vervolgens met een riem geslagen. De politie werd gewaarschuwd en de man is aangehouden. Hij verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld. De politie heeft verschillende getuigen gesproken en doet verder onderzoek naar de zaak.

Nieuwerkerk aan den IJssel Drie aangiftes van mishandeling
Een 15-jarige jongen uit Rotterdam, een 18-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel hebben aangifte gedaan van mishandeling nadat zij op zaterdag 25 september rond 02.00 uur op de Dorpsstraat geslagen en geschopt waren door meerdere jonge mannen.
De ruzie met de mannen begon in een horecagelegenheid. De 18-jarige man werd door een man geduwd. Vervolgens werd er over en weer geduwd en greep de beveiliging in.
Toen de 18-jarige man later op de avond naar buiten ging, werd hij door meerdere jonge mannen opgewacht en geslagen. De 15-jarige jongen kwam voor hem op en werd toen ook geslagen en geschopt. De 17-jarige jongen probeerde ook te helpen door een man weg te trekken van de 18-jarige man, waarna hij geslagen werd.
De politie kwam ter plaatse, sprak met getuigen en nam de aangiftes op. Zij doet verder onderzoek naar de zaak.

Waddinxveen Mishandeling in horecagelegenheid
Een 23-jarige man is op zaterdag 25 september omstreeks 02.30 uur mishandeld in een horecagelegenheid aan de Nesse. Ter plaatse lag de man op de grond en gaf aan pijn te hebben. Hij heeft die nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen.
Volgens getuigen stond de man met een vrouw te praten, toen een man op hem afliep en hem vervolgens in zijn nek sloeg. Daarna werd hij nog geschopt door de man.
De man is er daarna vandoor gegaan in een auto. De 23-jarige man doet aangifte van mishandeling. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


Gouda Vrouw vlucht na winkeldiefstal
De politie doet onderzoek naar een winkeldiefstal die plaatsvond op zaterdag 25 september rond 14.30 uur aan de Industriestraat. Het winkelpersoneel zag dat een vrouw de winkel uitliep met een product dat zij niet had afgerekend. Achter haar liep een andere vrouw met wie zij samen door de winkel had gelopen. Het personeel rende achter de eerste vrouw aan en vertelde dat het product dat zij vasthield van de winkel was. Zij pakte het product terug.
Een getuige van het incident was een agent in vrije tijd. Hij sprak de vrouw aan waarop de vrouw in een auto stapte en weg wilde rijden. De agent ging voor de auto staan en gaf de vrouw een stopteken, maar zij reed door. De agent werd vervolgens door de auto geraakt. Hij raakte niet gewond. Hij heeft aangifte gedaan.
Ook een medewerkster van de winkel die de auto probeerde te stoppen, kon nog net voor de auto wegspringen. Ook zij deed aangifte. De vrouw raakte niet gewond.
De vrouw die met de vrouw in de winkel was, werd staande gehouden en haar legitimatiebewijs werd gekopieerd. Zij meldde zich later bij het politiebureau om te vertellen wat er was gebeurd. Zij is aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal in vereniging. De vrouw is na verhoor weer in vrijheid gesteld.
De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Voorhout Alcoholcontrole
De politie heeft zondag 26 september tussen 20.00 en 20.50 uur een alcoholcontrole gehouden op de Leidsevaart. Van 100 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Een beginnend bestuurder blies 230 ug/l, terwijl de limiet 88 ug/l is. Tegen de bestuurder, een 20-jarige Voorhouter, wordt proces verbaal opgemaakt. Een fietser kreeg een bekeuring voor het niet voeren van de verlichting.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die 'met alcohol op in het verkeer' met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.

Katwijk Jonge verdachten van inbraak aangehouden
Een getuige heeft zondag 26 september rond 03.20 uur twee jongens aangehouden nadat hij ze tijdens een inbraak had betrapt. De getuige reed over de Scheepmakerstraat en zag hoe één van de jongens op de schouder stond van de ander. Op deze manier probeerden de jongens in te breken in een zeecontainer op een bedrijfsterrein. De getuige heeft de jongens klem gereden en overgedragen aan de politie. De 12-jarige jongen was direct agressief naar de getuige en dreigde met een mes de hond van deze te steken. Bij de jongen werd een zakmes aangetroffen.

Waddinxveen Verdachten van inbraak aangehouden
De politie heeft zaterdag 25 september rond middernacht een 19-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak aan het Jan van Bijnenpad. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag drie personen wegrennen bij het pand. Meerdere agenten hebben de omgeving afgezocht en wisten de twee verdachten aan te houden. Bij het pand waren ruiten vernield om binnen te komen.

Gouda Verdachten van mishandeling aangehouden
De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september een 25-jarige Gouwenaar en een 24-jarige man uit Tienen aangehouden op verdenking van mishandeling. De mannen hadden bij een uitgaansgelegenheid op de Markt ruzie gekregen met de bedrijfsleider nadat ze met hun drankjes naar buiten waren gegaan en vervolgens zich agressief opstelden en begonnen te schelden. Portiers werden uitgedaagd toen deze vroegen de glazen weer naar binnen te brengen. In plaats daarvan werden de glazen op de grond gegooid en renden de verdachten tussen de terrassen van de kroegen waarbij ze fietsen omgooiden. Een ruit van een horecagelegenheid werd vernield en tussen de portiers en de verdachten ontstond een handgemeen waarbij één van de verdachten met een stoel sloeg. De politie wist de verdachten in de omgeving aan te houden.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326