Gemeente Best

Controle hondenbelasting

07-09-2010

Op 27 september 2010 start in de gemeente Best de controle op hondenbezit. Vanaf die datum gaan controleurs in een deel van de gemeente huis aan huis na of de aanwezige honden bij de gemeente zijn geregistreerd. De controle wordt uitgevoerd door medewerkers van het bureau Legitiem. De controleurs hebben een gemeentelijk legitimatiebewijs dat op verzoek wordt getoond.

Doel van deze controle is het actualiseren van het gemeentelijk bestand van honden en hondenbezitters. Dit is helaas nodig, omdat in de praktijk is gebleken dat hondeneigenaren niet altijd uit zichzelf aangifte doen bij de gemeente en dus ook geen hondenbelasting betalen.

Hoe gaat de controle in zijn werk?
De controleurs bellen aan om het hondenbezit te inventariseren. De controleurs vullen, wanneer zij een hond aantreffen waarvoor geen belasting wordt betaald, een aangiftebiljet in.

Mocht u niet thuis zijn en de controleur heeft het vermoeden dat er een hond aanwezig is, dan laat de controleur een brief met informatie en een aangifteformulier achter. U kunt het achtergelaten aangifteformulier ongefrankeerd terugsturen of op het gemeentehuis afgeven.

De hondenbezitter is verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. Wanneer u zelf aangifte doet, voorkomt u onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte.

Om aangifte te doen van uw hond(en) kunt u gebruik maken van onderstaand aangiftebiljet hondenbelasting. U kunt tevens aan- of afmeldformulieren verkrijgen bij de receptie van het gemeentehuis of het gewenste formulier downloaden van onze gemeentelijke website: www.gemeentebest.nl > Digitale Balie > H > Hondenbelasting. Het tarief van de hondenbelasting voor 2010 is EUR 67,00 per hond.

Voor inlichtingen over de hondenbelasting kunt u terecht bij de afdeling Administratie, Belasting en Invordering van de gemeente Best, via telefoonnummer (0499) 360 911.