Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

Helmond Centrum, 27-09-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een zeer ernstige mishandeling op zondagavond rond 21.00 uur op de Oude Aa.

Een 35-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Helmond liepen daar toen in de richting van de Veestraat. Ter hoogte van huisnummer 40 kwamen drie jongeren hen tegemoet gefietst. Twee jongens fietsten voorop, met nog één jongen achter hen. Bij het passeren sloeg een van de voorste jongens zonder enige aanleiding de 35-jarige man in het gezicht. Die was direct buiten westen. De drie jongens gingen er vervolgens vandoor. De 34-jarige vrouw wist een van hen nog te pakken, maar ook hij wist uiteindelijk te ontsnappen. Het slachtoffer is met diverse breuken in het gezicht opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft enkel een summier signalement van de jongen die nog even door de vriendin van het slachtoffer werd vast gepakt: tussen de 16 en 18 jaar oud, blond, wat langer haar. Hij droeg een roodkleurige zogenoemde capuchontrui. Het zou gaan om een 'skatertype'.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze mishandeling, mensen die iets weten dat er mee te maken heeft of mensen die informatie hebben over de drie jongens op de fiets. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.