Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-09-2010

Politie houdt toezicht op stappers in centrum van Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 25 september op zondag 26 september 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was de stad redelijk vol met
horecapubliek. Er was veel jeugd (leeftijd circa 16 jaar) op de been. Daarnaast waren er de nodige vrijgezellen feestjes. De sfeer bleef prima. Enkele kleine opstootjes, veel dronken mensen maar weinig recalcitrant gedrag. De agenten verrichtten drie arrestaties:

2 x vestoren openbare orde (beide verdachten waren overigens minderjarigen)

1 x belediging politie
Verder werd er bekeurd voor wildplassen (3x) misbruik invalide parkeerplaats (2x) en fout parkeren (8x)
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horeca-ondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Wegpiraat is rijbewijs kwijt

ETTEN-LEUR: Een 20-jarige automobilist uit Hoeven raakte zaterdagmiddag 25 september 2010 zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde zijn rijbewijs in vanwege asociaal rijgedrag., De verdachte reed rond 16.30 uur reed over de A-58. Hij haalde op de autosnelweg links en rechts in of deed dat via de uitvoegstroken. Dat werd gezien door de politie. Vervolgens reed hij Etten-Leur in en naderde de rotonde bij de overdekte parkeerplaats van het winkelcentrum. Daar was het erg druk, wat voor de verdacht reden was om met hoge snelheid over het gras van de middenberm te rijden. Hierdoor wilde hij de file passeren. Even verderop lukte het om de wegpiraat staande te houden. Deze 'beginnend bestuurder' kreeg proces-verbaal en moest zijn rijbewijs in het politiebureau achterlaten.

Gestolen goed gedijt niet.

BREDA: De politie maakte zaterdag 25 september proces-verbaal op tegen een 25-jarige Bredanaar. Hij wordt verdacht van heling van gestolen spullen.
Voor hem gold het spreekwoord; gestolen goed gedijt niet.

Zaterdagmiddag belde een 24-jarige vrouw naar de politie. Ze had in een geparkeerde auto aan de Donk haar onlangs gestolen tas zien liggen. Het ging om een vistas / foedraal om hengels te vervoeren. De (herkenbare) tas was vorige maand bij een inbraak uit haar souterrain aan de Essendonk gestolen. Agenten gingen op onderzoek en arresteerden de 25-jarige autobezitter.
Geconfronteerd met de feiten, kon hij niet anders dan toegeven dat de vistas in zijn auto van diefstal afkomstig was. Hij zou het foedraal van de dief hebben gekocht. Dit leverde hem een proces-verbaal voor heling op. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en gaan in overleg met de Officier van Justitie retour naar de rechtmatige eigenaresse.

95 snelheidsovertreders op Leursebaan

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hield zaterdagavond 25 september tussen 18.00 uur een 22.00 uur een snelheidscontrole op de Leursebaan. 95 overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Op de route van Breda naar Etten-Leur werd de snelheid gemeten van 397 passerende automobilisten. Hiervan waren er 36 in overtreding. De snelste overtreder kwam uit op 101 km/u, terwijl er een maximum snelheid van 60 km/u geldt.

In tegenovergestelde richting (van Etten-Leur naar Breda) gingen 59 overtreders op de bon. In totaal kwamen op dat traject tijdens de controle 402 automobilisten voorbij. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding. Vorig jaar waren er in Nederland nog 720 verkeersdoden te betreuren. Dit cijfer daalt de laatste jaren, mede door het extra politietoezicht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-09-2010 13:20 | © Regio Midden en West Brabant |