Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij een ruit van een pand aan de Voorstraat had vernield.

Een getuige belde omstreeks 22.10 uur naar de politie omdat een man een ruit van een pand aan de Voorstraat had vernield. Een andere getuige was achter de verdachte aangegaan en had hem vastgepakt. Ter plaatse troffen agenten een 40-jarige man uit Utrecht samen met de

31-jarige verdachte uit Amersfoort aan. De Amersfoorter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mannen met bivakmutsen aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie mannen aangehouden omdat zij met bivakmutsen in een auto reden.

Rond 15.20 uur kreeg de politie via 1-1-2 een melding van een getuige die gezien had dat drie mannen in een auto bivakmutsen over hun hoofd trokken. De auto reed vervolgens weg over de Vleutenseweg. De getuige dacht dat de mannen voornemens waren een overval te plegen. De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de auto. Op de Laan van Nieuw Guinea zagen agenten de auto staan. De drie inzittenden, 18, 20 en 25 jaar allen uit Maarssen, werden aangehouden.

Het drietal verklaarde dat zij zojuist van de kartbaan (Maarssen) kwamen. Daar werd bij wijze van promotie een Helmmuts (Muts voor onder de valhelm) uitgedeeld. De drie hadden voor de lol de muts opgezet en waren gaan rijden. Op het bureau kregen de mannen, buiten een goed gesprek, ook een bekeuring en konden daarna naar huis.

Aangehouden voor veroorzaker aanrijding

UTRECHT De politie heeft op de Gasperilaan een man aangehouden omdat hij een ernstige aanrijding in Rotterdam had veroorzaakt en daarna was gevlucht.

Een taxichauffeur belde omstreeks 07.20 uur naar de politie omdat hij klanten had afgezet op de Gasperilaan die niet betaald hadden. Ter plaatse troffen agenten een taxichauffeur uit Rotterdam aan. De man verklaarde dat hij twee mannen had afgezet maar op het moment dat hij stopte ging het tweetal zonder af te rekenen er vandoor. De man verklaarde dat één van de mannen onder het bloed zat en de twee tijdens de rit gesproken hadden over een aanrijding die zij hadden veroorzaakt in Rotterdam.

De agenten namen contact op met de politie Rotterdam en hoorden dat een onbekend persoon een aanrijding was veroorzaakt waarbij 6 voertuigen betrokken waren. Eén slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaargewond. De veroorzakers waren gevlucht. De politie stelde een onderzoek in en kon in een huis aan de Casperilaan een 20-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van de aanrijding in Rotterdam.

De identiteit van de tweede verdachte is nog niet bekend.

Brandstichting

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan werd zondagmorgen brand gesticht bij een voordeur van een huis.

Een getuige belde rond 09.10 uur naar de politie omdat brand gesticht was bij een voordeur van een huis aan de Burgemeester Norbruislaan. Ter plaatse zagen agenten dat een voordeur zwart geblakerd was. Getuigen gaven aan te weten wie verantwoordelijk was voor de brandstichting. Bij de politie is de identiteit van de verdachte inmiddels bekend. Het is nog onduidelijk waarom de man de brand gesticht heeft.