Oogpoliklinieken ondersteunen actie tegen kinderstaar

27/09/2010 16:43

Dark & Light Blind Care

VEENENDAAL - Ruim 100 oogpoliklinieken in Nederland en België vragen deze maand aandacht voor kinderstaar in ontwikkelingslanden. Stichting Dark & Light geeft de aanzet tot deze actie. Kinderstaar is een relatief onbekend probleem wat jaarlijks vele slachtoffers eist.

Aandacht voor kinderstaar

Na een operatie van gemiddeld 35 euro kan een kind met staar meestal weer zien. Dit betekent nieuw zicht op de wereld en op een toekomst. Omdat kinderstaar in Nederland amper voorkomt is er extra aandacht nodig voor deze makkelijk te verhelpen aandoening. Door promotiemateriaal in de wachtkamer krijgt deze ziekte meer bekendheid.

Gebrek aan medische zorg

Kinderstaar wordt vaak veroorzaakt door gebrek aan medische zorg en ondervoeding. Daarom treft het de allerarmsten. Dark & Light legt zich hier niet bij neer en ondersteunt diverse oogzorgprojecten in ontwikkelingslanden.

Dark & Light

Stichting Dark & Light zet zich al ruim 27 jaar in voor blinden en slechtzienden in Azië en Afrika. Zij doet dit door preventie en behandeling, maar ook door onderwijs en vaktraining voor visueel gehandicapten. Dark & Light werkt in 12 landen met 50 projecten.





http://www.darkandlight.org