Universiteit Twente

Solar Team Twente behaalt podiumplaats

27 september 2010

Solar Team Twente heeft de derde plaats bemachtigd op de European Solar Challenge afgelopen weekend in Genk, België. De challenge is gebasseerd op een combinatie van zes praktische proeven. Naast de challenge, bestond het weekend voor Solar Team Twente ook uit een promotietour door Roermond en Sittard. Bovendien hebben ze met alle deelnemende zonnewagens in colonne gereden over de openbare weg.

Solar Team Twente was al sinds de nieuwe formatie van afgelopen september bezig met de voorbereidingen van de European Solar Challenge. Coureurs van het afgelopen weekend, Barry Vree en Joost Mulder, hebben de smaak nu echt goed te pakken. "Ontzettend gaaf om te zien hoe alles werkt, zowel de challenge als de auto " aldus Joost. Barry vult aan "we hebben ontzettend veel geleerd, iets wat we als team zeker meenemen in de aanloop naar Australië".

De deelnemende auto van Twente, 21Revolution, is door het voorgaande team ontworpen voor de challenge door Australië. Solar Team Twente had dan ook niet verwacht dat de auto op zo'n behendige wijze een parkeerproef kon volbrengen of een acht-vormige figuur zou rijden. Daarnaast reed de 21Revolution op zaterdag middag van Genk naar Zutendaal, onder politie begeleiding. "Ik hoop dat we dat nog een keer mee mogen maken, de politie die het verkeer even voor je stil legt, dat is toch wel heel bijzonderl" vertelt Joost.

European Solar Challenge is georganiseerd als toevoeging op de World Solar Challenge in Australië, de challenge waar Solar Team Twente in oktober 2011 aan deelneemt. Gedurende die Challenge wordt een afstand van ruim 3000km gereden in een week en er doen ruim 30 teams aan mee.