Gemeente Dalfsen

Groene Voetstappen Campagne geslaagd!

22-09-2010

In de Europese Mobiliteitsweek hebben de leerlingen van De Zaaier, Het Kompas, De Wegwijzer en de A. Baron van Dedemschool meegedaan aan de Groene Voetstappen Campagne.

In totaal 586 kinderen zijn een week lang op de fiets, steppend, skeelerend en lopend naar school gegaan, om hiermee zo veel mogelijk groene voetstappen te verdienen. Voor elke heen- of terugreis kon een groene voetstapsticker in het Groene Voetstappen boekje worden geplakt.

Op vrijdag 17 september zijn de leerlingen van de Nieuwleusener scholen met z'n allen op de fiets naar het gemeentehuis gegaan om daar in de raadszaal de verzamelde Groene Voetstappen en klimaattips aan wethouder Agricola te overhandigen. Maandag 20 september hebben de leerlingen van de A. Baron van Dedemschool hun verzamelde voetstappen aan de wethouder overhandigd. Als echte raadsleden hebben de leerlingen hun klimaattips met de wethouder besproken. De tips varieerden van vliegtuigen op zonne-energie tot het organiseren van een elektriciteitsvrije week. Aan het eind van het gesprek met de wethouder hebben de leerlingen het totaal aantal verzamelde voetstappen overhandigd. In totaal zijn er 2743 Groene Voetstappen verzameld.

De Groene Voetstappen en de klimaattips zullen door het Klimaatverbond naar minister Cramer van Milieu worden gestuurd. Zij neemt de tips mee naar de Klimaattop in december in Denemarken.