Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Stem op het origineelste bomenidee

23-08-2010

De Bomenstichting en het radioprogramma Vroege Vogels hebben 12 bomenplannen genomineerd. U kunt op www.boomkroon.nl tot half september uw stem uitbrengen.

Voor de BoomKrooncompetitie zijn het afgelopen voorjaar 150 uiteenlopende ideeën ingestuurd. De wedstrijd is ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de Bomenstichting georganiseerd. In het VARA radioprogramma Vroege Vogels zijn vorige maand de 12 genomineerden genoemd. Op zondag 20 september maakt het programma de winnaar bekend.

Winnaar

De Bomenstichting zet zich in om het winnende idee te realiseren. Vroege Vogels blijft de winnaar volgen, in uitzendingen en op de website. Op www.boomkroon.nl een onderdeel van de website van Vroege Vogels kunt de 12 plannen bekijken en uw voorkeur aanvinken.

Wifi-Tree

Niet genomineerd maar wel opvallend is het idee voor een `Wifi-Tree': een boom met een nestkastje waar een wifi-zender inzit. Mensen kunnen onder deze boom mobiel internetten.

Een eervolle vermelding kreeg `De rode draad': een met rode esdoorns aangegeven lijn van Slochteren naar Den Haag om aan te geven dat `de politiek teveel in termen van geld en gas denkt dan in termen van milieu'.

Meer informatie


* http://www.bomenstichting.nl
* http://www.boomkroon.nl

Boom kroon