Dura Vermeer

Zoetermeer - 20 september 2010

Dura Vermeer stelt gedragscode voor opdrachtnemers op

Dura Vermeer streeft naar een duurzame samenwerkingsrelatie met de opdrachtnemers en werkt bij voorkeur samen met partijen die handelen in de geest van onze algemene gedragscode. Op basis hiervan is de nieuwe, door de Raad van Bestuur goedgekeurde, gedragscode voor opdrachtnemers opgesteld.

Deze gedragscode voor opdrachtnemers van de divisie Bouw en Vastgoed en de divisie Infra geldt als een aanvulling op andere, al bestaande afspraken en overeenkomsten tussen Dura Vermeer en opdrachtnemers.

Mens
Dura Vermeer stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de eigen medewerkers zich maatschappelijk verantwoordelijk opstellen ter bevordering van transparantie en een integere bedrijfscultuur. Deze binnen onze organisatie verankerde manier van denken en doen wil Dura Vermeer delen met haar onderaannemers en leveranciers. In de door deze partijen te ondertekenen gedragscode zijn daarom bepalingen opgenomen op het gebied van integriteit, transparantie en betrouwbaarheid. Zo vraagt Dura Vermeer de onderaannemers en leveranciers om:


- zorgvuldige, billijk, integer, transparant en op betrouwbare wijze te handelen;

- zich te onthouden van gedragingen in strijd met het mededingingsrecht;

- geen aanleiding te geven tot dubbelzinnigheid of vragen over de integriteit;

- de bescherming van internationaal afgekondigde mensenrechten te respecteren;

- het Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) over o.a. het uitsluiten van gedwongen arbeid en kinderarbeid, te respecteren.

Markt
Dura Vermeer is zich bewust van de fysieke en maatschappelijke omgeving, waarin klanten en zijzelf opereren. De thema''s duurzaamheid en mvo dagen Dura Vermeer voortdurend uit om te innoveren en te verbeteren, omdat elke ontplooiing van bouwactiviteit effect heeft op mens, milieu en omgeving. Dat is een gegeven dat zich al meer dan honderdvijftig jaar heeft genesteld in de genen van de Dura Vermeer onderneming. Een bewustzijn dat Dura Vermeer met de gedragscode deelt met haar opdrachtnemers. Zo vraagt Dura Vermeer de onderaannemers en leveranciers om:


- zich te houden aan algemene veiligheidswetten en voorschriften en het voor het werk geldende veiligheid- en gezondheidplan;
- het milieu en de verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu te respecteren;

- milieutechnische innovaties te inventariseren om zodoende het proces op milieugebied te verbeteren;

- afvalstromen te richten op hergebruik en het milieu daarmee maximaal te ontlasten;

- maatregelen te nemen om de CO2-emissies zo laag mogelijk te houden;
- CO2 Footprint rapportages op te stellen.

ISO 14001 certificering
Dura Vermeer gaat voor het ISO 14001 (milieuzorg)certificaat. Hiermee wil Dura Vermeer de binnen het concern aanwezige initiatieven op milieugebied, zoals duurzaam inkopen, duurzaam bouwen, energiebesparing, CO2-uitstoot enzovoort beter structureren en prioriteren. Het opstellen van de gedragscode voor opdrachtnemers is hier een integraal onderdeel van.