Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ABCyourself van start.

Vandaag, maandag 20 september aanstaande gaat www.abcyourself.nl in de lucht. Een bijzonder initiatief: vier jonge schrijftalenten bloggen een jaar lang hun eigen alfabet bij elkaar.

De vier schrijvers (in de leeftijd van 18 tot 20 jaar) zijn door initiatiefnemer en bedenker Edward van de Vendel bij elkaar gezocht om elke week een aantal korte columns over hun eigen leven en eigen interesses te schrijven. Elk stuk heeft een titel van 1 woord. De website zet vervolgens hun stukken op alfabet bij elkaar. Dit is op elk moment terug te lezen, en zo kan dus gevolgd worden hoe de jonge talenten zichzelf in de loop van het jaar abc-en.

Zij worden hierin begeleid door schrijver Edward van de Vendel. Vervolgens kan het blog van elke jonge auteur de basis zijn voor een eigen boek dat uitgegeven zal worden door uitgeverij Lemniscaat te Rotterdam.

Later in het project zal er ook ruimte zijn voor nieuwe talenten, maar abcyourself.nl is erg trots dat de volgende vier talenten deel zullen nemen aan de eerste ronde van dit plan:

Mathijs Werring (19) studeert Media & Entertainment Management en schreef al jaren aan een eigen blog. Tv, media en muziek horen tot zijn interessegebieden. Steef van Gorkum (20) studeert journalistiek en heeft een brede belangstelling die gaat van reizen naar religie naar het songfestival. Iduna Paalman (19) studeert Duits en won vorig jaar zowel de extra prijs als de Belcampoprijs bij het Doe Maar Dicht Maar-poeziefestival. Maxim Roozen (18) studeert filosofie en is ook een Belcampo-prijswinnaar, en tevens de landelijke winnaar van Write Now 2009, de schrijfwedstrijd voor nieuw jong talent.

ABCyourself is ook te volgen via twitter:
www.twitter.com/abcyourself
en via Facebook:
www.facebook.com/abcyourself.nl