Maastricht University

Maastricht University School of Business and Economics in top 25 Financial Times ranking

De masteropleiding International Business van de Maastricht University School of Business and Economics (SBE) behoort tot de top 25 in de wereld, volgens de Financial Times Global Masters in Management ranking 2010 die vandaag wordt gepubliceerd. 'Master in Management' is de verzamelnaam voor masteropleidingen die leidinggevenden in diverse werkvelden opleiden. De FT ranking beoordeelt de 65 topuniversiteiten ter wereld die een dergelijk programma aanbieden. SBE behaalde de 25e plaats, waarmee de terugval naar de 29e plek vorig jaar hersteld is. Op het aspect 'waar voor je geld' scoorde SBE zelfs een tweede plaats.

De FT ranking is gebaseerd op het oordeel van afgestudeerden van de master International Business, over hun carrière, werkgevers en salaris. Daarnaast heeft de School ook gegevens aangeleverd ondermeer over het internationale karakter van de studentenpopulatie en de werknemers, de mate waarin studenten in het buitenland studeren en de taal van het onderwijsprogramma.

SBE scoorde met name goed op de volgende aspecten:
* Waar voor je geld: 2e plaats (berekend aan de hand van de salarissen van alumni drie jaar na hun afstuderen versus de opleidingskosten. De duur van de opleiding wordt ook meegewogen)
* Vrouwen in de adviesraad: 7e plaats

* Percentage internationale wetenschappelijk medewerkers: 14e plaats
* Percentage internationale studenten: 18e plaats
* Internationale mobiliteit: 19e plaats (het gaat om de buitenlandse werkplekken van alumni sinds hun afstuderen).

SBE blijft verder bouwen aan de ontwikkeling van een sterk internationaal netwerk, zoals ook geformuleerd in het Strategisch Plan 2009-2013. Vier partneruniversiteiten staan dit jaar in de top 10: ESCP Europe (1e), Universität St. Gallen (4e), EM Lyon Business School (gedeelde 5e) en Grenoble Graduate School of Business (gedeelde 5e).