Gemeente Rotterdam

LET OP: Embargo tot maandag 20 september, 21.00 uur

20 september 2010

Erasmusspeld voor Jan Platteschorre

Jan Platteschorre, oud-voorzitter van de bewonerscommissie IJsselmonde, krijgt vanavond uit handen van wethouder Hamit Karakus de Erasmusspeld uitgereikt tijdens een speciale bestuursvergadering van de bewonerscommissie. Hij ontvangst deze Rotterdamse onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de bewoners van IJsselmonde en de ouderen onder hen in het bijzonder.

Vanaf de start van de vereniging Bewoners Commissie IJsselmonde is Jan Platteschorre voorzitter geweest. In april 2010 nam hij afscheid. Hij was ook betrokken bij de oprichting van de koepel van vestigings- en participatieorganisaties van Woonbron, is hij initiatiefnemer van de activiteitencommissie van seniorencomplex De Beverburgh en is hij lid van de begeleidingscommissies Herenwaardflat, Bovenstraat en Centrumplan. Nog steeds richt hij nieuwe (bewoners)commissies op en werft daar leden voor. Verder organiseert hij bustochten voor senioren.

Jan Platteschorre is ook voorzitter van de gepensioneerdenvereniging SHV (Steenkolen Handels Vereniging), secretaris van de KOF (Koninklijke Onderwijs Fonds) binnenvaartclub 65+. Jan was examinator van de KOF onderwijsinstelling en heeft nu met gepensioneerde examinatoren deze gepensioneerdenclub opgericht. Daarnaast zet Jan zich in voor de Nijmeegse vierdaagse en werkt hij als vrijwilliger op het schip 'Rene Siegfried', een museumschip te Dordrecht.

De gemeente Rotterdam kent de Erasmusspeld toe aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.