Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - cross-over dansgezelschap ISH

Marco Gerris in nieuwe dansfilm Hyperscape

'A martial art tricking dance film starring Marco Gerris'

Marco Gerris, artistiek leider van ISH en performer, maakt samen met regisseur Wilko Bello de dansfilm Hyperscape. Daarnaast speelt Marco ook de hoofdrol in de deze film. Skate, flips, kicks en twists, wushu, acrobatics, freerunning en parcours; alle streetskills die Marco en zijn crew beheersen, zullen te zien zijn op het witte doek. De film gaat in december in première op het festival Cinedans.

Hyperscape is een martial dance story over de kracht van ontwijken en de schoonheid van meegeven. Marco en Wilko zetten de artistieke bewegingen van urban trickers en martial arts masters om in een choreografie van freerunning, inner energy en kung fu. Zij doen dit op een soundtrack van bewegingsgeluiden en beatbox, die meegroeit met het beeld.

Marco Gerris: Het kunnen maken van Hyperspace is echt het realiseren van een jongensdroom. Ik wil een nieuw soort dansidioom in beeld brengen. In deze film kan ik samen met Wilko op zoek naar vernieuwingen. Film geeft mij grenzeloze creativiteit; zo kan ik choreografieën maken met niet alleen menselijke bewegingen, maar juist ook met beeld. Ik heb al eerder samengewerkt met Wilko en hij laat zich, net zoals ik, niet beperken en hij ziet ook overal mogelijkheden in plaats van beperkingen. (*Marco en Wilko maakten eerder de documentaire Wheels of Fortune. Deze film werd in 2000 bekroond op het Internationale Documentaire Festvial Amsterdam - IDFA)

De film Hyperscape valt binnen het project Point Taken, dat mogelijk wordt gemaakt door de NPS, het Mediafonds, Cinedans en NFPK. De productie is in handen van Key Film i.s.m. cross-over dansgezelschap ISH. Concept: Marco Gerris & Wilko Bello. Regie: Wilko Bello. Choreografie: Marco Gerris.

HERCULISH Cross-over dansgezelschap ISH is momenteel met het audiovisual dance spectacle HERCULISH in de theaters te zien. Het concept en de regie zijn in handen van Marco Gerris. Regisseur Marco Gerris heeft de klassieke mythe van de moedige Hercules kort en krachtig vertaald naar de actualiteit. ... De vorm is jong en snel: losse acrobatische streetdansscènes met parcourssprongen benadrukken de spierkracht van de boys (de performers). Knap werk van hem (Gerris) en de straatwijze helden van ISH. De Volkskrant - 20 sept. 2010.

Daarnaast is Marco in 2010 het nieuwe jurylid van So You Think You Can Dance! Vanaf zondag 29 augustus wordt het televisieprogramma uitgezonden bij RTL5.




Ingezonden persbericht