Ingezonden persbericht


Persbericht - 20 september 2010

Nieuw Land presenteert 'The making of Exposure'

Lelystad - Met de onthulling van Exposure van Antony Gormley is het zesde landschapskunstwerk in Flevoland een feit. Nieuw Land laat de bezoeker kennis maken het kunstwerk, het proces en de kunstenaar. Maar ook landschapskunst in Flevoland komt aan bod. Deze minitentoonstelling is te zien tot en met 27 maart 2011.

Gormley behoort tot de top van hedendaagse kunstenaars. Zijn werk is te zien op diverse locaties in de wereld. Sinds 1990 richt Gormley zich met name op grootschalige projecten. Exposure is ruim 25 meter hoog en weegt 60 ton en is daarmee tot nu toe het grootste en meest ingewikkelde werk van de kunstenaar.

Nieuw Land heeft een fantastisch uitzicht op de strekdam van Lelystad en daarmee ook op Exposure. Tijdens de bouw van Exposure zijn vanaf de eerste etage van Nieuw Land circa 7.000 foto's genomen. Vanaf het storten van de fundering tot de plaatsing van het hoofd. De foto's zijn te zien in een film van enkele minuten en geeft een geweldig beeld over de opbouw. Ook is er een korte film te zien met algemene informatie over Landschapskunst in Flevoland, waar Exposure deel van uitmaakt.

Daarnaast hebben Nieuw Land en Museum de Paviljoens in Almere gezamenlijk een nieuw educatief programma ontwikkeld: Flevoland als Kunstwerk. Het programma wordt ingezet om de bewustwording van de culturele identiteit van de provincie te versterken en te ontwikkelen bij jonge Flevolanders. Flevoland als Kunstwerk wordt aangeboden als speciaal educatief pakket voor groep 6/7 van het basisonderwijs en klas 2 van het voortgezet onderwijs.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.