Ingezonden persbericht


Persbericht

Vodafone wint overheidsaanbesteding mobiel

20 september 2010 - Vodafone Nederland mag de komende 6 jaar mobiele spraak- en datadiensten verzorgen voor circa 200 overheidsdiensten. Dit betreft onder andere de centrale overheid, zoals ministeries, de Tweede Kamer alsook een groot deel van de decentrale overheden waaronder gemeenten, waterschappen en onderwijsinstellingen. Het winnen van de OT2010 aanbesteding maakt Vodafone de grootste provider op het gebied van mobiele communicatie voor overheidsinstellingen.

In de aanbesteding werden drie gunningcriteria gebruikt om de verschillende aanbieders te vergelijken, te weten: 1) netwerkbeschikbaarheid, 2) techniek, functionaliteit, beheer en migratie en 3) prijs. Het is de derde keer op rij dat Vodafone de overheidsaanbesteding voor mobiele telefonie wint. De vorige aanbestedingen uit 2000 en 2006 waren ook al aan Vodafone gegund. De laatste behelsde 133 overheidsinstellingen. Onder OT2006 wist Vodafone het aantal mobiele aansluitingen bij de overheid fors uit te breiden.

Philip Lacor, Directeur Zakelijke Markt Vodafone Nederland: "We hebben de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in de capaciteit, snelheid en kwaliteit van ons netwerk en onze overall dienstverlening. We zien het als een bekroning van onze inspanningen dat we ook de komende 6 jaar vele overheidsinstellingen tot onze klant mogen blijven rekenen. Deze hernieuwde samenwerking stimuleert ons te blijven investeren in innovatieve oplossingen. Op termijn leidt dit tot meer relevante diensten voor een bredere klantengroep waardoor onze positie in de zakelijke markt verder wordt versterkt."

OT2010 omvatte een aantal kavels: vaste telefonie, mobiele telefonie, (telefoon)toestellen en bulk-SMS diensten. Het totaal aantal deelnemende overheden aan OT2010 vertegenwoordigt circa 115.000 mobiele telefonieaansluitingen.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 30 juni 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 347 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.




Ingezonden persbericht