Ingezonden persbericht


Casio lanceert EXILIM met Single Frame SR Zoom

High-performance camera met super-resolutiezoom en stijlvol design, met Dynamische Foto-functie om samengestelde, bewegende beelden te creëren

Amstelveen, 20 september 2010 ­ Casio Computer Co., Ltd. introduceert een nieuwe digitale camera in de EXILIM-serie: de EX-Z2300. Deze camera met stijlvol uiterlijk heeft een resolutie van 14.1 miljoen effectieve pixels. De camera beschikt over geavanceerde mogelijkheden, zoals de nieuwe Single Frame SR Zoom van Casio. Deze functie vergroot het zoombereik van de camera, zonder in te boeten op resolutie en beeldkwaliteit. De EX-Z2300 biedt verschillende manieren om fun te hebben met fotografie, bijvoorbeeld met de unieke Dynamische Foto-functie van Casio.

De EX-Z2300 is voorzien van de EXILIM Engine 5.0 en super-resolutietechnologie. De Single Frame SR Zoom verlengt het maximale zoombereik van de optische zoom tot anderhalf keer, zonder aantasting van de super-resolutiebeeldkwaliteit. De EX-Z2300 is een mooie camera die ook beschikt over Single Frame SR Quality. Dit is de super-resolutietechnologie van Casio. Hiermee worden uitzonderlijke kwaliteitsfoto's gemaakt, die er zo echt uitzien, dat ze nauwelijks nog op een foto lijken.

Door de Single Frame SR Zoom-functie van Casio te combineren met de 26 mm-groothoeklens met 5x optische zoom, beschikt de gebruiker over maximaal 7,5x zoom. Dit terwijl de beeldkwaliteit behouden blijft, die hoort bij 14.1 megapixel hoge-resolutiefotografie. De EX-Z2300 is eveneens voorzien van de geavanceerde, volautomatische Premium Auto-functie van Casio. Deze functie onderscheidt verschillende te fotograferen scènes, zoals nachtopnamen, tegenlichtopnamen en zonsondergangen. Daarnaast detecteert deze functie of er gezichten in het kader zijn of objecten. Vervolgens corrigeert de camera het beeld zelf om de beeldkwaliteit te optimaliseren voor elk onderwerp, inclusief mensen en landschappen. Elk van deze hoogwaardige beeldbewerkingsfuncties wordt automatisch toegepast, zodat de gebruiker prachtige foto's kan maken met slechts één druk op de ontspanknop. Naast deze functies beschikt de EX-Z2300 over een 3-inch 460K hoge-resolutie Super Clear-lcd-scherm. Ook heeft de camera de CCD shift-beeldstabilisator van Casio, die het aantal onscherpe en bewogen foto's tot een minimum beperkt, en HD-video en high-speed autofocus. Door de lange accuduur kan de gebruiker ongeveer 580 foto's maken met één opgeladen batterij.*
* CIPA-norm

De Dynamische Foto-functie van Casio voor het creëren van samengestelde bewegende beelden is een andere aantrekkelijke functie van de EX-Z2300. Met deze functie kunnen gebruikers meerdere bewegende personages onafhankelijk van elkaar combineren met een achtergrond van bewegende beelden. De bewegende achtergrond mag qua tijdsduur maximaal twintig seconden lang zijn. Daarnaast is de camera voorzien van de Art Effect-functie van Casio, die van opgeslagen beelden een kunstwerk kan maken. Deze functies maken het mogelijk om op een unieke manier te genieten van fotografie zoals dat alleen met een digitale camera van Casio kan.

De EX-Z2300 is ontworpen volgens het concept 'slank en snel'. Casio herdefinieert de manier waarop camera's er uitzien en verbetert tegelijkertijd het bedieningsgemak van de digitale camera met een comfortabel, toegankelijk ontwerp. De camera ligt prettig in de hand en is beschikbaar in vijf kleuren: goud, zwart, roze, paars en blauw.

In de bijlagen meer details over deze nieuwe camera.

***
Noot voor de redactie,