Ingezonden persbericht


Casio introduceert EXILIM-camera
met HDR-technologie voor artistieke fotografie

Hoge gevoeligheid en snelheid dankzij de nieuwe EXILIM ENGINE HS voor het creëren van digitale kunst

Amstelveen, 20 september 2010 ­ Casio Computer Co., Ltd. introduceert een nieuw model in de EXILIM-serie - de EX-ZR10. Met de EX-ZR10 creëren fotografen uiterst artistieke foto's met gebruik van de High-Dynamic Range-technologie (HDR) van Casio. Dit dankzij de nieuwe EXILIM ENGINE HS, die high-speed fotograferen en beeldverwerking integreert. Deze geavanceerde, supersnelle camera laat zien welke grote verbeteringen er mogelijk zijn ten opzichte van bestaande digitale camera's.

De EX-ZR10 is uitgerust met de nieuwe EXILIM ENGINE HS en een hoog-gevoelige 12 megapixel, Back-illuminated CMOS-sensor. De high-speed burst-fotografie verbetert de prestaties van de standaardcamerafuncties zoals fotograferen, kijken en opnemen. Daarnaast zorgt de nieuwe HDR ART-functie voor artistieke foto's die opmerkelijk veel verschillen van gewone foto's. De EX-ZR10 biedt een compleet nieuwe manier van foto's creëren en bekijken.

Met de HDR-technologie van Casio maken fotografen met elke druk op de ontspanknop een paar foto's met verschillende sluitertijden. De camera combineert deze beelden direct tot één perfecte foto met een groot dynamisch bereik. Dit zorgt ervoor dat zowel lichte als donkere gedeelten duidelijk zichtbaar zijn en het minimaliseert de kans op onder- en overbelichte gedeelten. De HDR ART-functie maakt gebruik van de HDR-technologie om mooie, artistieke foto's te maken. De functie controleert het contrast en de kleurintensiteit van het geanalyseerde onderwerp. Hiermee bereikt de fotograaf effecten die voorheen alleen met nabewerking met pc-software mogelijk waren - en dat met slechts één druk op de knop. Nu kan iedereen makkelijk dramatische, in het oog springende, originele HDR-foto's maken.

De 28 mm-groothoeklens met 7x optische zoom bereikt hetzelfde effect als een 14x optische zoom dankzij Multi SR Zoom van Casio. Deze functie combineert een aantal afbeeldingen in één scherpe en heldere foto. Daarnaast reduceert het dubbele beeldverwerkingsproces, ingebouwd in de nieuwe engine, de interval tussen opnamen. Daarnaast legt ultrahigh-speed burst-fotografie de cruciale momenten vast met een maximum snelheid van veertig opnamen per seconde. Zo wordt alles vastgelegd en ontgaat niets meer.

De uitgebreide keuze aan opnamemogelijkheden omvat ook Premium Auto waarmee fotografen prachtige foto's maken met slechts één druk op de ontspanknop. Slide Panorama laat gebruikers eenvoudig 360 graden-panoramabeelden vastleggen. De camera biedt verder uitgebreide video-opnameopties. Naast high-speed filmopnamen met een snelheid tot 480 frames per seconde (fps) voor slow motion-beelden maakt de EX-ZR10 ook Full HD-filmopnamen (H.264). Tijdens het filmen kunnen gebruikers foto's maken met de optische zoom en de burst-fotografiefunctie.

Met de EX-ZR10 positioneert Casio het EXILIM-merk als 'Amazing Gear': een merk dat steeds weer nieuwe verrassingen biedt. Casio is de aanjager van een digitale beeldrevolutie die nieuwe waarde toevoegt aan de ontwikkeling van digitale camera's en verder gaat dan de bestaande camera's.

In de bijlagen meer details over deze nieuwe camera.

***
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht