Ingezonden persbericht


Casio introduceert compacte EXILIM-camera
met hybride GPS-systeem

Eerste camera ter wereld die GPS combineert
met autonome bewegingssensor
Camera is ideaal voor plannen van routes en vastleggen en bewaren van vakantieherinneringen, geeft locaties weer en markeert foto's op kaart

Amstelveen, 20 september 2010 ­ Casio Computer Co., Ltd. introduceert in de EXILIM Hi-Zoom-serie, de compacte digitale camera's met een krachtige optische-zoomlens, de EX-H20G. Deze camera is perfect om mee te reizen. De EX-H20G beschikt over het unieke hybride GPS-systeem van Casio. Dit systeem is in staat de positie van de gebruiker te bepalen, zelfs binnen, en te tonen op kaarten die in het interne geheugen van de camera zijn opgeslagen. Dit stelt de camera in staat om elke locatie van de gebruiker en de gemaakte foto's en video's op een kaart op het beeldscherm weer te geven.

De EX-H20G biedt nieuwe manieren voor digitale-cameragebruik. De camera is voorzien van een hybride GPS-systeem dat GPS combineert met automatische locatiebepaling. Dit is mogelijk door een bewegingssensor die werkt met de eigen energiezuinige technologie van Casio. De EX-H20G is tevens de eerste digitale camera die in staat is om de locatie van een gebruiker in een gebouw te bepalen. Hierdoor kan de gebruiker foto's maken met locatie-informatie, waar hij zich ook bevindt. Naast deze functies is de camera voorzien van wereldkaarten en informatie over ongeveer tienduizend bezienswaardigheden over de gehele wereld. De camera kan de locatie van de gebruiker tonen op een kaart op het scherm, evenals die van de foto's en video's die met de camera zijn gemaakt.

Deze functies kunnen de manier waarop mensen hun camera gebruiken tijdens het reizen, radicaal veranderen. De EX-H20G stelt gebruikers in staat een reis te plannen, terwijl ze hun bestemmingen op het scherm zien voor ze vertrekken. Daarnaast kunnen ze hun huidige locatie aangeven, evenals geplande bestemmingen, fotolocaties, het standpunt van de fotograaf en de afgelegde route op de kaart tijdens de reis. Na thuiskomst kunnen gebruikers en hun vrienden een levendig beeld krijgen van de gemaakte reis. Dit kan door gebruik te maken van applicaties als Picasa en Google Earth. Hiermee kan de gebruiker een link leggen tussen de gemaakte foto's en de bezochte locaties. Door de integratie van camera en kaart, locatiegegevens en foto's creëert de camera een geheel nieuwe manier van reizen.

De EX-H20G is voorzien van de nieuwe EXILIM Engine HS met alle essentiële mogelijkheden die je van een digitale camera mag verwachten. Door de Single Frame SR Zoom-functie van Casio is met de 24 mm-groothoeklens met 10x optische zoom in werkelijkheid 15x zoom mogelijk. En dit met behoud van de hoge-resolutiebeeldkwaliteit van 14.1 megapixel. Dit betekent anderhalf keer het bereik van de optische zoom met een aanzienlijk minder kwaliteitsverlies. Andere kenmerken zijn een zeer helder 3-inch, hoge-resolutie 460K lcd-beeldscherm dat zelfs buiten duidelijk af te lezen is. De EX-H20G wordt geleverd met de geavanceerde, volautomatische Premium Auto-functie van Casio voor het maken van prachtige foto's van landschappen en mensen. De gebruiker hoeft alleen maar de ontspanknop in te drukken en hij krijgt toegang tot verschillende handige functies voor reizen, zoals de Slide Panorama die 360 graden-foto's kan maken, en de automatische tijdaanpassing voor reisbestemmingen.

Met de EX-H20G positioneert Casio het EXILIM-merk als 'Amazing Gear': een merk dat steeds weer nieuwe verrassingen biedt. Casio is de aanjager van een digitale beeldrevolutie die nieuwe waarde toevoegt aan de ontwikkeling van digitale camera's en verder gaat dan de bestaande camera's.

In de bijlagen meer details over deze nieuwe camera.

***
Noot voor de redactie,