Ingezonden persbericht


HUMAN OBA Live met Theodor Holman
19.00-20.00 uur op Radio 5

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal.


---

Maandag 20 september
Hoofdgast: neuroloog Jeroen Geurts, over zijn boek Kopstukken: interviews met bekende wetenschappers over hersenen en bewustzijn. Wetenschappers komen steeds meer te weten over ons brein, maar kunnen we ooit de gehele menselijke geest begrijpen? Over hersenen, bewustzijn, vrije wil en de plaats van religie in het brein.

Karel Wasch over het nooit officieel uitgegeven korte verhaal van J.D. Salinger Blue Melody. J.D. Salinger (1919-2010) werd beroemd met zijn roman Catcher in the Rye.

Rondetafelgesprek over de actualiteit o.l.v. Theodor Holman met o.a. Joep Schrijvers, auteur succesvolle boeken over management o.a. Hoe word ik een rat?
---

Woensdag 22 september: Presentatie Chris van der Heijden

Hoofdgast: journalist Joeri Boom over de beperkingen van embedded verslaggeving. Boom reisde tussen 2006 en 2010 elf keer naar Afghanistan. Pas toen het hem lukte los van defensie te werken, merkte hij hoe onvolledig zijn beeld van de missie was geweest. Over zijn ervaringen in Uruzgan schreef hij het vorige week bij Podium verschenen Als een nacht met duizend sterren.

Gawie Keyser met zijn rubriek over film : Analyses en tips over de mooiste en beste films.

Rondetafelgesprek over de actualiteit o.l.v. Chris van der Heijden Vrijdag 24 september
Hoofdgast: bijzonder hoogleraar forensische psychologie Frans Koenraadt over straf en behandeling in de rechtspraak. Frans Koenraadt heeft een eigen praktijk en adviseert rechtbanken bij hun besluit over behandelen of opsluiten. Hij is gespecialiseerd in pyromanie en doding in gezinsverband (ouderdoding, kinderdoding). Frans Koenraadt is de eerste hoofdgast in een serie gesprekken die OBA Live komend seizoen uitzendt over 'Het Kwaad'.

Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest: berichten uit het nieuws voor Goddelozen.

Rondetafelgesprek over politieke actualiteit 'Drie dagen na Prinsjesdag' o.l.v. Theodor Holman met Coen Brummer, publicist en Martin Sommer, chef Haagse redactie bij de Volkskrant.
---

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)