Ingezonden persbericht


Nacht van de Vrede 2010

Met o.a. GO BACK TO THE ZOO - DJ ISIS - RAJAE El MO MOUHANDIZ - REGISSEURS 'AJAMI'

Op de nacht die het begin van de Internationale Dag van de Vrede markeert, maandagavond 20 september om 19:00 uur, organiseert Pax-it het jongerenevenement 'Nacht van de Vrede' met debat, muziek en film.

Van Beiroet naar Amsterdam via Sarajevo
Het recht om te leven in veiligheid. Overal en voor iedereen. Dat klinkt mooi, maar is het een illusie of de toekomst? Op de Nacht van de Vrede stel jij de vragen en vind je samen met professionals antwoorden op internationale veiligheidsdilemma's.

Laat je inspireren door de activiste Anne 'Gaza Free Vloot' de Jong en de beroemde Egyptische blogger Wael Abbas. Ga in discussie met jonge professionals over de toekomst van de Nederlandse krijgsmacht. Ontmoet jouw toekomstige collega's tijdens een speeddate in het Netwerk Café. Geniet van de booming band Go Back to the Zoo. Relax in onze Make love Not war Room en maak kans op een reis naar de Kaukasus!

Jan Pronk gaat in gesprek met de Amsterdamse zangeres Rajae el Mouhandiz en stadsdeelvoorzitter Zeeburg Fatima Elatik over hun visies op vrede en veiligheid in Nederland. Verder zijn defensie-expert Kees Homan, voormalig minister van Defensie Wim van Eekelen en Tweede Kamerleden Arjan el Fassad (GroenLinks) en Wassila Hachchi (D'66) aanwezig.

Met o.a. GO BACK TO THE ZOO - DJ ISIS - RAJAE El MOUHANDIZ - REGISSEURS 'AJ 'AJAMI'

STUDIO/K: Timorplein 62/Amsterdam
Tijd: 19.00 tot 01.00 uur
Kaarten: ¤ 10 (incl. 2 drinks. Bestel kaarten viaa www.nachtvandevrede.nl en www.studio-k.nu)