Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, dinsdag 7 september 2010


- Persbericht-

De prijs van ons voedsel

Zevendelige debatreeks over de toekomst de landbouw en voedsel

Het dilemma tussen duurzaamheid, gezondheid en prijs wordt steeds belangrijker bij het vullen van onze boodschappenmand. Wat we nu echt betalen voor ons voedsel in termen van geld, gezondheid, milieu, landschap en biodiversiteit is onduidelijk. In 'De prijs van ons voedsel' wordt deze kwestie in zeven delen aan de kaak gesteld. Gespreksleider Felix Rottenberg gaat in de Rode Hoed, samen met bekende sprekers en aanwezigen, op zoek de échte prijs van ons dagelijkse voedsel.

De zeven debatten hebben ieder een eigen thema met betrekking op het dilemma tussen economische groei en duurzaamheid. Specialisten zullen de debatten van een passende inleiding voorzien waarna er ruimte zal zijn voor discussie. Topkok Eric van Veluwen zorgt elke debatavond enkele gratis hapjes passend bij het thema van die avond.

In de eerste aflevering analyseert Linda Roodenburg (schrijfster van het boek Eten op Aarde) de Hollandse maaltijd door de jaren heen. Bioloog Midas Dekkers zal vertellen over de honingbij. Er wordt gesproken over de keuzevrijheid en rijkdom van de consument van vroeger en nu. Met het oog op de toekomst worden de belangrijkste voedseltrends besproken. Hoe gaan deze trends ons leven en onze leefomgeving beïnvloeden?

Organisatie: Centrum voor Landbouw en Milieu, Ecominds, in samenwerking met de Rode Hoed. De reeks is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Proeftuin Amsterdam en Triodos Foundation. Mediapartners: Volkskrant en Foodlog.nl

Plaats: de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Data: 20 september (start), 5 oktober, 2, 16, 23 en 30 november en 16 december (slotdebat).

Aanvang: 19:30 uur, eindtijd: 21:30.

Kaarten: ¤10,-, ¤45,- passe-partout. Inclusief koffie/thee bij aanvang en enkele gratis hapjes.

Informatie: www.rodehoed.nl


- Einde persbericht-