Buitenland Mobiel doet wat grote jongens nalaten - tot 80% besparing


UITHOORN, 20100920 -- Hoge telefoonkosten voor het bellen in en vanuit het buitenland zijn definitief verleden tijd. Telecombedrijf Buitenland Mobiel uit Uithoorn heeft een systeem ontwikkeld, waarbij de telefoonkosten in sommige gevallen met maar liefst 80% worden teruggebracht. Buitenland Mobiel rekent geen starttarief en laat de klant per seconde betalen. Het is ronduit opmerkelijk dat, in tegenstelling tot de grote telecombedrijven, een klein bedrijf als Buitenland Mobiel het wél voor elkaar krijgt lage beltarieven voor het buitenland te realiseren. Meer informatie over deze nieuwe manier van bellen is te vinden op www.buitenland-mobiel.nl.

Hoe werkt het?
Wie zich bij Buitenland Mobiel registreert, krijgt kosteloos een uniek 020-nummer toegewezen. Dat nummer wordt gekoppeld aan een prepaid simkaart, die moet worden aangeschaft in het land waar men verblijft. De gebruiker wordt in het buitenland gebeld op zijn 020-nummer, waarna Buitenland Mobiel direct de doorschakeling realiseert naar het prepaid nummer van de aangeschafte simkaart. Het lijkt simpel, en dat is het eigenlijk ook. Zelf bellen kan natuurlijk ook. De gebruiker belt vanuit het buitenland met zijn buitenlandse prepaid nummer naar zijn of haar unieke 020-nummer. Het systeem zorgt voor een automatische terugbelactie, waarna de gebruiker via het voordelige tarief van Buitenland Mobiel vanuit het buitenland naar Nederland of de rest van de wereld kan bellen.

Een gebruiker van Buitenland Mobiel heeft een duidelijk verhaal: "Het systeem van Buitenland Mobiel maakt duidelijk dat Nederlandse telefonieproviders simpelweg teveel onnodige kosten doorberekenen. Dat het daadwerkelijk een kostenbesparing van 80% zou opleveren, had ik niet verwacht en het verrast me positief. Ik vertoef als ondernemer regelmatig in het buitenland en in alle eerlijkheid: dit scheelt mij een hoop geld. Dit systeem van Buitenland Mobiel werkt gemakkelijk en is voor mij perfect."

Het systeem van Buitenland Mobiel is het meest lucratief voor het bellen in en vanuit de niet-EU-landen. In deze landen wordt het bellen nog steeds afgerond op hele minuten. Op dit moment betaalt de klant bij sommige providers in Nederland nog steeds ruim 4 euro per minuut om met je Nederlandse GSM bijvoorbeeld van Rusland naar Nederland te bellen. Buitenland Mobiel reduceert deze hoge tarieven, afhankelijk per land, tot maximaal 80%. Met een omweg, waarvan de beller niets merkt, worden de onnodig hoge roaming-kosten omzeild.

Ook op het gebied van data is Buitenland Mobiel actief en innovatief. Gemiddeld betaalt de Nederlandse klant tussen de 2 en 3 euro per MB, wanneer ze in het buitenland data verbruiken via laptop of telefoon. Buitenland Mobiel levert de klant een simkaart, waarbij men in bijna de gehele EU maar 2 eurocent per MB aan data betaalt. Meer informatie over deze lage kosten bij dataverbruik in het buitenland is te vinden op de website www.buitenland-mobiel.nl.