KRO

Nieuwe serie KRO Spoorloos vanaf 20 september

Uitzenddatum: 20/09/2010

Eerste aflevering: op zoek in Australië

Als Eric nog maar drie weken oud is, wordt hij in Australië geadopteerd door Nederlandse ouders. Bij hen heeft hij een onbezorgde jeugd. Op zijn tiende hoort hij dat hij geadopteerd is. Pas als hij wil gaan trouwen, gaat zijn afkomst een rol spelen, omdat hij documenten in zijn geboorteland Australië moet opvragen.

Eric heeft een onbezorgde jeugd bij zijn Nederlandse adoptie ouders. Eric is enig kind en wordt naar eigen zeggen op handen gedragen door zijn vader en moeder. Hij is 10 als zijn vader hem apart neemt. Eric krijgt te horen dat hij geadopteerd is en dat zijn biologische ouders in het buitenland wonen. "Ik nam dat voor kennisgeving aan en ging weer door met spelen. Mijn afkomst heeft mij nooit beziggehouden, totdat ik wilde trouwen. Ik moest daarvoor documenten opvragen in mijn geboorteland Australië. Op één van de papieren die ik ontving, stond de naam van mijn biologische moeder - ze heet Olga. Pas toen kwamen bij mij de vragen: waarom heeft ze mij eigenlijk afgestaan, wie is mijn vader, heb ik broers en zussen, lijk ik op hen?"

KRO Spoorloos ontdekte dat Olga, de biologische moeder van Eric, geboren werd in Wenen. Eind jaren zestig besluiten Olga en haar Joegoslavische moeder naar Australië te reizen om er hun geluk te beproeven. De twee vrouwen vinden zwaar werk in katoen- en houtfabrieken. Als Olga ontdekt dat ze zwanger is, besluit ze dit niet aan haar moeder te vertellen.

KRO Spoorloos, maandag 20 september rond 21.15 uur op Nederland 1

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: