Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DELTA LLOYD REGATTA 2011 BREIDT UIT NAAR ZES DAGEN

Open inschrijving voor paralympische 2.4mR-klasse

Medemblik, 20 september 2010

----------
De Delta Lloyd Regatta 2011 breidt uit naar zes wedstrijddagen. Verder zal de paralympische 2.4mR-klasse ook open zijn voor valide zeilers. Het organisatiecomité van het jaarlijkse zeilevenement in de olympische klassen besloot hiertoe op verzoek van de Internationale Zeilfederatie (ISAF). De ISAF streeft ernaar om het format van de World Cups te standaardiseren.

De Delta Lloyd Regatta, één van 's werelds belangrijkste olympische zeilevenementen dat jaarlijks in mei voor de kust van Medemblik plaatsvindt, duurde altijd vijf dagen. In 2011 begint het wedstrijdprogramma dus een dag eerder op dinsdag.

'Het grote voordeel van het IJsselmeer is dat het een betrouwbare zeillocatie is. Gedurende de laatste 26 jaar hebben wij eigenlijk maar vier dagen niet kunnen zeilen vanwege het gebrek aan wind of storm. Voor ons is het daarom niet echt noodzakelijk om naar zes dagen te gaan, maar we weten dat het belangrijk is om dezelfde voorwaarden te hebben voor alle World Cups. Aan de andere kant zou het voor sommige van onze 300 vrijwilligers wel eens lastig kunnen zijn om nog een extra dag vrij te nemen. Zij zullen het echter wel prettig vinden dat het aantal wedstrijden nu verdeeld wordt over zes dagen", aldus Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta.

Een andere belangrijke beslissing is genomen om de 2.4mR-klasse te openen voor alle zeilers. Tot nu toe was de 2.4mR alleen open voor paralympiërs. Wereldkampioen 2.4mR Thierry Schmitter uit Nederland is zeer gelukkig met deze beslissing: 'Dit is een belangrijke stap in de integratie van het olympische en paralympische zeilen.

De 27e editie van de Delta Lloyd Regatta vindt plaats van 24 tot en met 29 mei 2011.

/// Einde bericht