Week van het hart 2010 - Erasmusziekenhuis

20/09/2010 09:48

Hôpital Académique ERASME ULB

In het kader van de week van het hart, georganiseerd van 20 tot 26 september 2010 door de Belgische Cardiologische Liga, nodigen de dienst cardiologie en het multidisciplinair centrum voor fysieke revalidatie « Henri Denolin », in samenwerking met de diensten intensieve zorgen en de diensten vasculaire heelkunde van het Erasmusziekenhuis, u uit op een ontmoetings- en informatienamiddag. Dit evenement zal plaatsvinden op woensdag 22 september van 12 tot 16 uur in de grote ziekenhuishal. Verschillende activiteiten worden er voorgesteld, waaronder :

- een ontmoeting met de verschillende leden van het multidisciplinair team van het revalidatiecentrum : maatschappelijk assistente, psychologen, revalidatieartsen, kinesitherapeuten, diëtiste- . Deze zullen u graag bijstaan met preventie-advies aangaande de cardiovasculaire ziekten.

- organisatie van praktische ateliers voor cardiopulmonaire basisreanimatie op poppen door het team van de intensieve zorgen

- geleid bezoek aan de gymnastiekzaal van het revalidatiecentrum

- informatiestand van het centrum voor hulp aan rokers

- informatiestand van de kliniek voor hartinsufficiëntie, van de dienst vasculaire ziekten en van het fonds voor hartheelkunde

- stand voor het controleren van uw bloeddruk

Bovendien zijn er de hele week door brochures beschikbaar met advies over de preventie van cardiovasculaire ziekten. Deze brochures worden uitgestald op de maaltijdbladen van de gehospitaliseerde patiënten, alsmede van de personeelsleden van het ziekenhuis teneinde eenieder te sensibiliseren rond de problematiek van het cardiovasculair risico.

Infos

Alain HESELWOOD

Persattaché

Tel 02/555.47.30

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel