Gemeente Middelburg

Aanleg fietspad tussen Stromenweg en Abeelseweg

Deze week wordt een begin gemaakt met de aanleg van een toeristisch-recreatief fietspad tussen de Stromenweg en de Abeelseweg. Het fietspad ligt binnen het deelgebied Walcheren van het Nationaal Landschap Zuidwest Nederland. Het Nationaal Landschap Zuidwest Nederland is één van de twintig door het Rijk in de nota Ruimte aangewezen gebieden. Het versterken van de kwaliteit van het Nationaal Landschap is een doel. Dit wordt onder meer bereikt door meer aandacht te besteden aan landbouw, cultuurhistorie, toerisme en recreatie in deze gebieden.

Het aan te leggen fietspad vormt ook de laatste schakel van de bunkerroute langs het Landfront, dat een onderdeel vormde van de Atlantikwall. Het Landfront wordt in verschillende notaâs als een van de kernkwaliteiten van Walcheren genoemd.

Door de aanleg van het toeristisch-recreatief fietspad worden nu twee, langs de tankval gelegen geïsoleerde bunkers, toegankelijk gemaakt. In samenwerking met de Stichting Bunkerbehoud zal tijdens de aanleg van het fietspad een zogenaamde scherfwal worden aangelegd tegen een bunker. Deze scherfwal was ook bij de oorspronkelijke aanleg van de bunkers aanwezig. In het Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap Zuidwest Nederland van de provincie wordt ook aandacht besteed aan herstel en accentueren van het Landfront.

Het deel van het toeristisch-recreatief fietspad dat zich op Vlissings grondgebied bevindt, is enige jaren geleden al aangelegd. Daarnaast hebben ook fietsers die nu op de 'ventweg' tussen Middelburg en Vlissingen rijden een alternatieve route tot hun beschikking. Het fietspad kan ook dienen om vanuit Middelburg de toekomstige sportboulevard te bereiken.

Â
Langs de twee bunkers komt een nieuw fietspad

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl