Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 10 september 2010



Werkzaamheden Brinklaan van start

Zoals al eerder is aangekondigd, wordt het busstation aan de Brinklaan in Heerde vernieuwd. De werkzaamheden op en rond de Brinklaan gaan maandag 20 september van start en worden naar verwachting half december afgerond.


Opnieuw ingericht

Niet alleen het busstation wordt vernieuwd, het hele gebied tussen de Jumbo supermarkt en zorgcentrum Brinkhoven wordt opnieuw ingericht. De riolering wordt hier ook meteen vervangen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden opgedeeld in vijf fases. Zo kan het verkeer de komende maanden de Brinklaan blijven gebruiken. Parkeerplaatsen worden met borden aangegeven. Dat gebeurt in overleg met de gebruikers van het gezondheidscentrum. Het parkeerterrein van supermarkt Jumbo wordt toegankelijk via een tijdelijke in- en uitrit aan de Brinklaan.

Alleen in de twee weken dat de rijbaan wordt verlegd, moet het verkeer een andere route kiezen. Dit wordt aangegeven met borden. Wanneer dat precies gebeurt hangt af van het verloop van de werkzaamheden. U wordt hierover geïnformeerd zodra dit bekend is.


Overzicht

Op het overzicht kunt u zien in welke volgorde het gebied wordt aangepakt:
1e fase: Aanleg riolering en nieuwe verharding in de fietsstraat Brinklaan
2e fase: Herinrichting van het busstation
3e fase: Reconstructie van de Brinklaan
4e fase: Aanleg parkeerterrein
5e fase: Fietspad tussen Memento Mori en Brinkhoven

De bestratingwerkzaamheden duren tot midden december 2010. Het planten van bomen gebeurt in het eerste kwartaal van 2011.



Einde persbericht



Voor meer informatie kunt u terecht bij Jolie Doorduin, tel. 0578-699496 of Marten Venema, tel. 0578-699493, communicatieadviseurs van de gemeente Heerde.

Bijlage: overzicht Brinklaan met aanduiding van de vijf fases.
-----------------------
[pic]






---- --