Via politiek plein zet seniorenorganisatie PCOB ouderen op de kaart

20/09/2010 17:58

PCOB

Levendige discussies, scherpe vragen, zorgen op het gebied van pensioenen en gezondheidszorg die op tafel komen: dat zijn de ingrediënten van het politiek plein dat de PCOB organiseerde tijdens de 50PlusBeurs.

Politici van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, SGP, SP en VVD discussieerden met elkaar en met de aanwezigen over actuele onderwerpen. De PCOB gaf alle partijen de kans hun standpunt in levendige discussies met het publiek te verdedigen. De seniorenorganisatie kijkt tevreden terug op de georganiseerde debatten. Honderden beursbezoekers maakten van de mogelijkheid gebruik met politici in discussie te gaan.

Onderwerpen als de gevolgen van de landelijke bezuinigingsmaatregelen, de gezondheidszorg en de pensioenen, liggen veel mensen na aan het hart. Dat bleek ook uit de discussies op het politiek plein. Belangrijke constatering is de brede steun voor de terugkeer van het persoonsgebonden budget.

Over de houdbaarheid van het pensioenstelsel liepen de meningen tussen 'linkse' en 'rechtse' partijen uiteen. Iedereen, van links tot rechts, was het er echter over eens dat het niet zo kan zijn dat mensen met een smalle beurs het hardst getroffen worden. In alle discussies rond de pensioenen dreigt solidariteit vergeten te worden. De debatten op het politiek plein wijzen uit dat solidariteit een sleutelwoord blijft. Tussen rijk en arm, maar ook tussen jong en oud.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pcob.nl