Mitros


Leidsche Rijn Festival beleeft succesvolle elfde editie 20 september 2010

Op zondag 12 september organiseerde Cultuur19 voor de elfde keer het Leidsche Rijn Festival. Over het hele terrein rondom de Paper Dome vonden culturele optredens en workshops plaats voor jong en oud. Het festival werd evenals voorgaande jaren zeer goed bezocht. Met name Cowboy Billie Boem en het betoverende steltentheater van Jelicious konden op een enthousiast publiek rekenen.

Een bijzonder hoogtepunt was de opening van De Vrijstaat, een gloednieuwe cultuurlocatie voor kinderen en jongeren, gevestigd in de nabijgelegen monumentale boerderij Hofstede ter Weide. De Vrijstaat werd geopend door wethouder van cultuur Frits Lintmeijer. De boerderij kreeg de afgelopen maanden een compleet nieuwe inrichting op basis van hergebruikte materialen. Vanaf 13.00 uur kwamen enkele honderden bezoekers het verrassende resultaat bewonderen. Initiatiefnemer Via Vinex spreekt van een zeer geslaagde start.

Wethouder van Leidsche Rijn Harrie Bosch maakte de naam bekend van de nieuwe mascotte van het Leidsche Rijn Festival. Het Leidsche Rijn Festival introduceerde eerder dit jaar een nieuwe mascotte die het festival in de komende jaren zal promoten. Cultuur19 loofde in aanloop naar het festival een prijs uit voor degene die de mooiste naam voor het kleurige vogeltje kon verzinnen. Winnaar was Sanne Alexander met de originele naam Joek. De verwachting is dat Joek in aanloop naar het volgende Leidsche Rijn Festival nog veel avonturen zal beleven.

Het Leidsche Rijn Festival is een begrip in Leidsche Rijn en bezorgt wijkbewoners en andere Utrechters een dag vol cultuur. Mitros sponsort het festival, omdat zij wil bijdragen aan de opbouw van cultuur in Leidsche Rijn.

Foto: Erik Meijers