Gemeente Kampen

Herstel van de openbare ruimte op het bedrijventerrein Haatland

20-09-2010
De gemeente Kampen neemt maatregelen om het ongeoorloofd gebruik van de openbare ruimte op het bedrijventerrein Haatland aan te pakken. In het kader van de Revitalisering Haatland zijn in samenwerking met de Vereniging Ondernemers Contacten en de Industriële Club Kampen en IJsselmuiden maatregelen vastgesteld om de uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren.
Deze maatregelen zijn noodzakelijk om een vitaal, schoon en veilig bedrijventerrein te realiseren en het groene karakter te herstellen.

Op het bedrijventerrein Haatland zijn door bedrijven groenstroken in gebruik genomen. Dit is in strijd met het groenplan en het beeldkwaliteitsplan en op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan. In de groenstroken zijn onder andere particuliere tuintjes/etalages aangelegd, worden bedrijfsmaterialen opgeslagen en zijn vlaggenmasten, borden en andere uitstallingen geplaatst. Dit heeft door de jaren heen geleid tot een verrommeling van het openbaar groen op het bedrijventerrein.

Om het bedrijventerrein weer een eenduidige uitstraling te geven wordt een herstelactie op touw gezet. Een aantal ondernemers is eerder aangesproken op ongewenste situaties op het bedrijventerrein door de beheerder die is aangesteld in het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein. Ook zijn de ondernemers via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de komende maatregelen.

Nu wordt de volgende stap gezet waarbij de overtreders officieel worden aangeschreven. Daarbij krijgen de overtreders een termijn om alsnog zelf de vlaggen, borden en andere uitstallingen te verwijderen of de groenstroken in oude staat terug te brengen. Als de overtreders binnen de gegeven termijn aan het verzoek voldoen voorkomen zij hiermee, dat zij een herstelsanctie krijgen opgelegd. Doen zij dit niet, dan kan de gemeente zelf tot verwijdering overgaan op kosten van de overtreder of kan de gemeente een dwangsom opleggen tot herstel van de groenstroken volgens het groenplan.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |