Provincie Drenthe

Nieuw-Schoonebeek en de rijksgrens

Tijdelijke verkeersmaatregelen N863 tussen Nieuw-Schoonebeek en de rijksgrens

In de periode vanaf 20 september tot en met 5 november 2010 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan het fietspad langs de hoofdrijbaan van de N863 tussen Nieuw-Schoonebeek en de rijksgrens (km 20.000 tot km 22.870).

Het bestaande fietspad zal in delen van ca. 800 m worden opgebroken en opnieuw aangelegd.

In verband hiermee moet rekening worden gehouden met tijdelijke verkeersmaatregelen voor de N863. De maatregelen kunnen bestaan uit inhaalverboden, gewijzigde maximumsnelheden, geslotenverklaringen en regeling van het verkeer met verkeerslichten.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:
* Vanaf 20 september tot en met 5 november 2010 wordt gewerkt aan het fietspad langs de N863 (km 20.000 - km 22.870). Het werk wordt in vakken van ca. 800 m opgedeeld, waarbij het te vernieuwen fietspadgedeelte steeds geheel wordt afgeslot
* Het (brom)fietsverkeer wordt afgewikkeld via een rijstrook van de hoofdrijbaan. Het overige verkeer wordt dan met verkeerslichten geregeld via de andere rijstrook.

* De aan de N863 gelegen percelen blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden, bedrijven en/of gebruikers bereikbaar, maar kunnen gedurende enige tijd moeilijk of niet toegankelijk zijn.

De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden. De maatregelen zijn van kracht gedurende de periode, dat de desbetreffende borden en/of lichten zijn geplaatst, al naar gelang dat voor de uitvoering van het werk zal zijn vereist.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer J.F. Meek van de afdeling Wegen en Kanalen, telefoonnummer (0592) 36 53 48. U kunt ook www.verkeer.drenthe.nl raadplegen.