Gemeente Zwolle

Nominatie De Fundatie voor Museumprijs

uitgelicht Museum de Fundatie2

Museum de Fundatie in Zwolle/Heino is genomineerd voor de Museumprijs 2010 van de Bankgiroloterij. Tot en met 14 november kan iedereen via de website museumprijs.nl een stem op één van de drie genomineerde musea uitbrengen.

Behalve de Fundatie zijn ook museum Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum Schiedam voor deze prestigieuze prijs voorgedragen. Het winnende museum ontvangt een geldprijs van 100.000 euro, waarvan 75 procent moet worden besteed aan één of twee projecten op het werkterrein van het museum.

Wereldnieuws

Museum de Fundatie haalde begin 2010 het wereldnieuws met de ontdekking van De molen `Le blute-fin' van Vincent van Gogh. De collectie kent daarnaast vele grote namen zoals Mondriaan, Turner, Appel en Chagall. De Fundatie beschikt ook over de grootste verzameling werken van Paul Citroen ter wereld.

Het museum heeft twee locaties. Het neoclassicistische pand aan de Blijmarkt in Zwolle werd in 2005 verbouwd tot een paleis voor de kunsten met intieme kabinetten en prachtige lichte zalen. Kasteel het Nijenhuis toont delen van de collectie in een volstrekt andere setting. Ook is het omgeven door een uitgestrekte beeldentuin.
* Meer informatie: museumprijs.nl