Politie Brabant Zuid-Oost

Politie en ketenpartners doen onderzoek naar overtredingen milieuwet

Zuidoost-Brabant, 20-09-2010 o Maandagochtend is bij een afvalverwerkingsbedrijf in de omgeving van Eindhoven een uitgebreid onderzoek ingesteld in het kader van de milieuwetgeving. De administratie van het bedrijf is bekeken en er zijn grond- en afvalmonsters genomen. De resultaten van het onderzoek zullen uit moeten wijzen of er sprake is van het verwerken van afval in strijd met de milieuwetgeving.

De politie startte het onderzoek op basis van binnengekomen informatie van bestuurlijke partners. Politie Brabant Zuid-Oost doet samen met het Interregionale Milieu Team Haaglanden het strafrechtelijk onderzoek. Zij werken hierbij nauw samen met de gemeente, Waterschap De Dommel, de Algemene Inspectiedienst (AID) en de Provincie Noord-Brabant. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Samen met deze partners bezocht de politie tijdens de actiedag ook het bedrijf. Voor het nemen van de monsters kwam het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ter plaatse. In totaal werden dertig mensen ingezet tijdens de actiedag.