Rijksvoorlichtingsdienst

Specialisten oefenen voor European Battlegroup

Van 20 september tot en met 23 september vindt in de provincie Gelderland de oefening Dutch Devotion plaats. Deze oefening is ter afsluiting van de opleiding voor Civiel Militaire Samenwerking (CIMIC) functionaris die gespecialiseerd zijn in het leggen en onderhouden van contacten met lokale en regionale autoriteiten. Dit CIMIC element maakt ook deel uit van de European Battlegroup die in de eerste helft van 2011 stand-by staat voor inzet.

De eindoefening Dutch Devotion heeft als doel de kennis, vaardigheden opgedaan in de opleiding voor CIMIC toe te passen en te toetsen. Zij zullen o.a. gesprekken voeren met de Burgemeesters van Apeldoorn en Deventer, de brandweercommandanten van Apeldoorn en Twello en de directeur van het Gelre Ziekenhuis. Deze bestuurders nemen deel aan de oefening in hun eigen rol. Hun jarenlange gesprekservaring als bestuurder wordt op deze wijze toegepast in de oefening om de cursisten zo realistisch mogelijk te trainen.

In deze oefening zullen reservisten van 1 CIMIC bataljon als observer & trainer of als rolspeler deelnemen. Deze reservisten hebben een specifieke deskundigheid op diverse gebieden als bouwkundige, landbouwdeskundige, bedrijfsconsultant, arts of bestuurskundige. Hun deskundigheid is van groot belang om de teams te coachen en te trainen, en voor te bereiden op hun taak.