Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-09-2010

Wijkagent herkent vandalen op camerabeelden

ZUNDERT: De politie heeft maandagochtend 20 september drie jongenmannen gearresteerd. Op zaterdag 28 augustus kwam er omstreeks 22:00 uur een melding van de Rabobank aan de Bredaseweg. Bewakingsbeelden lieten zien hoe het drietal geld opnam. Vervolgens was geregistreerd dat met een karatetrap de lichtbak van de automaat vernield werd. De wijkagent die bij het onderzoek betrokken was, herkende de drie daders op de bewakingsbeelden, waardoor ze konden worden opgepakt. De Rabobank heeft aangifte gedaan en wil de schade vergoed zien van de daders. De arrestanten zijn een 16-jarige jongen uit Rijsbergen, een 17-jarige jongen uit Zundert en een 18-jarige man uit Zundert.

Politiehond Rocco vangt aanhangwagenboef

ETTEN-LEUR: Politiehond Rocco ving in de nacht van zondag 19 september op maandag 20 september 2010 een 31-jarige man uit Sint Willibrord. De man had kort tevoren een aanhangwagen gestolen. Toen politieagenten de auto waarmee de aanhanger werd getrokken wilden controleren, ging de verdachte er vandoor. De gestolen aanhanger werd losgekoppeld en achtergelaten op de Dreef. De dief vluchtte met hoge snelheid en zag op de Vossendonk kans om uit het oog te verdwijnen. Even later vonden de agenten het vluchtvoertuig terug op de Vosdonk. De auto was tegen de vangrail gebotst. Rocco kwam er aan te pas om de verdachte op de sporen. De man was namelijk weggerend richting het industrieterrein. De hond was sneller dan de 31-jarige verdachte. De man werd gearresteerd en ingesloten. De aanhangwagen in de loop van zondagavond/maandagnacht gestolen vanaf een oprit aan de Roosendaalseweg. Het hek bleek geforceerd en het hangslot van de aanhanger was kapot geknipt. De gedupeerde eigenaar had de diefstal nog niet opgemerkt en werd door de agenten op de hoogte gesteld van de diefstal. Hij heeft zijn
aanhangwagen inmiddels weer terug.

Ondanks rijontzegging toch achter het stuur

ETTEN-LEUR; Tegen een 24-jarige man uit Etten-Leur is proces-verbaal opgemaakt. Agenten troffen hem maandagochtend 20 september 2010 om 05.45 uur achter het stuur van een bedrijfswagen aan. De man mocht helemaal niet rijden, want de rechter had hem een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd. De termijn duurde nog tot december 2010. Door toch te gaan rijden, pleegde de verdachte een verkeersmisdrijf waarvoor hij zich (opnieuw) mag verantwoorden voor de rechter.

Woninginbreker neemt auto mee

CHAAM: Op maandag 20 september is er tussen 02.00 uur en 07.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Kapelstraat. Het was de inbreker te doen om de autosleutel. Hij forceerde het slot van de achterdeur van het huis en stal de contactsleutel. De dader ging er vervolgens vandoor met een zwarte Volkwagen Passat voorzien van het kenteken 96-TG-XB die op de oprit stond. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat woninginbrekers die uit zijn op autosleutels. Preventieve maatregelen kunnen al veel voorkomen. Het advies is om sleutelbossen niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Inbraak in modezaak

ZUNDERT: In de nacht van zondag 19 september op maandag 20 september 2010 is er ingebroken in een modezaak aan de Molenstraat in Zundert. De nog onbekende daders kwamen binnen door de ruit uit de voordeur verwijderen. Uit de winkel verdwenen diverse laarzen en kleding. Ook namen de daders de kassalade mee, waar wisselgeld in zat.
De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaresse. Er wordt nog een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld. Beveiligingscamera's in de directe omgeving hebben de daders vastgelegd op beeld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 20-09-2010 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |