Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 15.00 uur

Utrecht, 20-09-2010

Actie tegen overlast scholieren

BILTHOVEN - Dinsdag 7 september heeft de politie een actie gehouden in de wijk De Leijen rondom twee middelbare scholen. De actie was gericht op het tegengaan van overlast door schooljeugd.

In totaal zijn er elf bekeuringen uitgedeeld voor onder andere met de bromfiets rijden op het fietspad en het weggooien van afval op de openbare weg. De politie was afgelopen week ook onopvallend in de wijk aanwezig en mede daardoor is ook een drugsdealer op heterdaad aangehouden. Dit betrof een jongen die voor één van de scholen zakjes wiet verkocht. De drugs zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal tegen de 18-jarige jongen uit De Bilt opgemaakt.

Met twee middelbare scholen zijn afspraken gemaakt dat hun leerlingen via de Kees Boekenlaan naar de supermarkt bij winkelcentrum De Kwinkelier fietsen en dat zij niet via de wijken rijden. Dit voorkomt dat buurtbewoners overlast ondervinden.. De politie zal de komende tijd vaker controles uitvoeren en direkt bekeuren als er bijvoorbeeld afval op straat wordt gegooid. Op initiatief van Wijkraad De Leijen is er begin juli 2009 een start gemaakt om de overlast die veroorzaakt werd door scholieren aan te pakken. De politie legt hen uit waarom zij bekeuren en waarom dit project waaraan met meerdere partijen wordt gewerkt, nodig is.