Gemeente Rotterdam

vrijwilligersontbijt 2010 als waardering van de stad

20 september 2010 | Bestuursdienst | persbericht

Op 15 september 2010 hebben 125 Rotterdamse vrijwilligers ontbeten in de Burgerzaal van het stadhuis. `Met dit ontbijt bedankt Rotterdam de vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar. Volgend jaar zal het óók Europa zijn dat u bedankt, want 2011 is het Europese jaar van de Vrijwilliger', aldus wethouder Korrie Louwes.

Zij spoorde vrijwilligers aan om hun enthousiasme over hun werk over te brengen door er veel met anderen over te praten: "Dat werkt aanstekelijk en leidt hopelijk tot nog meer vrijwilligers in Rotterdam."

Rotterdam telt ongeveer 140.000 vrijwilligers; bijna een kwart van alle Rotterdammers is actief. Het echte aantal vrijwilligers ligt nog hoger, want er is veel vrijwilligerswerk dat niet in georganiseerd verband plaatsvindt en dus niet wordt geregistreerd. Mantelzorgers bijvoorbeeld zijn niet in het aantal inbegrepen. De vele vrijwilligers zijn actief op allerlei gebieden, onder andere buurtwerk, kerken, moskeeën, jongerenwerk, cultuur, zorg en sport. Dankzij hun werk kunnen vele initiatieven worden ontplooid en activiteiten plaatsvinden.

Omdat de gemeente Rotterdam haar vrijwilligers bijzonder waardeert, worden jaarlijks verschillende evenementen voor hen georganiseerd. Op 10 december 2010 wordt de jaarlijkse Rotterdamse Vrijwilligersprijs weer uitgereikt in het stadhuis. Daarnaast worden diverse vrijwilligerscafés georganiseerd in de deelgemeenten en dit jaar vindt voor het eerst ook een vrijwilligersborrel plaats in de Laurenskerk op 25 november. Alle vrijwilligers worden hiervoor uitgenodigd.