Watersportverbond - KNWV

DELTA LLOYD REGATTA 2011 BREIDT UIT

maandag 20 september 2010

De Delta Lloyd Regatta is één van 's werelds belangrijkste Olympische zeilevenementen dat jaarlijks in mei voor de kust van Medemblik plaatsvindt. Het evenement duurde altijd vijf dagen maar zal zich in 2011 uitbreiden naar zes wedstrijddagen.

Ook zal de 2.4mR-klasse open zijn voor valide zeilers. Het
organisatiecomité van het evenement gaat hierdoor mee met het verzoek van Internationale Zeilfederatie (ISAF) In 2011 begint het
wedstrijdprogramma dus een dag eerder. De ISAF streeft ernaar om het format van de World Cups te standaardiseren.

Voordelen en nadelen Marc de Haas
Het IJsselmeer is een goede en betrouwbare zeillocatie. De afgelopen 26 jaar zijn er maar vier dagen geweest waarop er niet is kunnen zeilen vanwege gebrek aan wind of een hevige storm. Een zesde dag is dus eigenlijk niet nodig, maar we weten dat het belangrijk is om dezelfde voorwaarden te hebben voor alle World Cups.

ââVoor sommige van onze 300 vrijwilligers zou het wel eens lastig kunnen zijn om nog een dag extra vrij te nemen. Zij zullen het wel fijn vinden dat alle wedstrijden nu verdeeld worden over zes dagenââ. Aldus Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta.

2.4mR-klasse
Een andere belangrijke beslissing is genomen om de 2.4mR-klasse te openen voor alle zeilers. Tot nu toe was de 2.4mR alleen open voor de paralympiërs. Wereldkampioen 2.4mR Thierry Schmitter uit Nederland is zeer gelukkig met deze beslissing: ââDit is een belangrijke stap in de integratie van het Olympische en paralympische zeilenââ.
De 27e editie van de Delta Lloyd Regatta vindt plaats van 24 tot en met 29 mei 2011.

Meer informatie: www.Deltalloydonk.org

Â