Rechtbank Middelburg


Expostitie Sandra van der Meulen in hal Middelburgse rechtbank

In het werk van Sandra van der Meulen is een Oosterse invloed duidelijk aanwezig. Haar schilderijen geven uitdrukking aan haar voortdurende zoektocht om de leegte en het transparante van de Oosterse kunst samen te laten gaan met de doorwerktheid van die van het Westen. Dit
-voortdurend- balanceren tussen tegenstellingen is kenmerkend voor het voornamelijk abstracte werk. Balanceren tussen gelaagdheid en leegte, controle en vrijheid, tussen meer en minder.

Het werk dat in de Rechtbank wordt geëxposeerd bestaat voornamelijk uit lichte doeken. Er is nauwelijks kleur gebruikt. Grote gebaren in inkt die de indruk geven van Oosterse karakters, vormen de basis. Soms is eerst op rijstpapier gewerkt, waarna dit is gemaroufleerd op doek, soms direct op doek. Ook in dit werk spelen tegenstellingen een duidelijke rol. Krachtige gebaren worden gecombineerd met de uiterst tere lijntjes van uitgetrokken stof, dunne grillige potloodlijnen, of haast onzichtbaar, witte kronkelige draadjes. Juist deze kleine details moeten de beschouwer aan sporen om dichterbij te komen en om langer te kijken. Zo wordt er steeds meer zichtbaarâ¦.

De rechtbank is geopend van 8.00 - 17.00 uur. Meer informatie over de expositie en het werk van Sandra van der Meulen vindt u op de webpagina 'Kunst'. van deze site.

Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 20 september 2010 Naar boven