Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.44 - Culturele kaart versterkt participatie in Boskoop

De gemeente Boskoop heeft opnieuw een digitaal product ontwikkeld waarmee de sociale participatie in Boskoop versterkt kan worden. Na het in gebruik nemen van www.BoskoopActief.nl waar burgers samen met de gemeente Boskoop het Wmo-beleid kunnen schrijven, is nu een digitale culturele kaart ontwikkeld. Vrijdag 17 september om 16.00 uur heeft burgemeester Coos Rijsdijk de culturele kaart met een ballonnenwedstrijd feestelijk gelanceerd.

BoskoopActief en de culturele kaart
Door verschillende subsidies, waaronder de subsidie van het actieprogramma in Actie met Burgers, heeft het participatieproject BoskoopActief.nl zich ontwikkeld. Op BoskoopActief wordt samen met Boskopers nagedacht en geschreven aan beleid voor diverse thema's binnen de Wmo. Tijdens de behandeling van het thema `cultuur' kwam het verzoek van verschillende culturele organisaties naar voren om een beter overzicht te maken van de bestaande culturele organisaties en activiteiten in Boskoop.

De gemeente Boskoop heeft deze wens gefaciliteerd door een digitale culturele kaart te ontwikkelen. De culturele kaart is een gedeelte van de gemeentelijke website, www.boskoop.nl/cultuur, waarop men informatie kan vinden over alle culturele verenigingen in Boskoop. Van muziek tot theater en van beeldende vorming tot museum. Naast informatie over verenigingen biedt de culturele kaart ook een evenementenkalender met een overzicht van alle activiteiten waar burgers aan deel kunnen nemen. De digitale culturele kaart wordt door de verenigingen en culturele instanties zelf bijgehouden en gevuld, zodat de Boskopers alles op het gebied van cultuur op één plek kunnen vinden.

Zelfwerkzaamheid
Het bijzondere aan de culturele kaart is naast het feit dat de wens voor deze kaart is voorgekomen uit voorstellen van culturele organisaties op BoskoopActief, dat deze organisaties zelf verantwoordelijk zijn voor het up-to-date houden van de culturele kaart. Op deze manier wordt de publieke dienstverlening verbeterd én tegelijkertijd de sociale participatie bevorderd.